G. Nausėda: Lietuva smerkia „Hamas“ atakas, Izraelis turi teisę gintis

Prezidentas Gitanas Nausėda teigia, kad Lietuva smerkia „Hamas“ atakas prieš Izraelį.

Gitanas Nausėda.<br>T.Bauro nuotr.
Gitanas Nausėda.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 7, 2023, 1:31 PM

„Lietuva vienareikšmiškai smerkia „Hamas“ atakas prieš civilius Izraelyje. Mes visiškai palaikome Izraelį šiomis siaubingomis valandomis, reiškiame užuojautą aukų šeimoms“, – „X“ socialiniame tinkle šeštadienį skelbia G. Nausėda.

Izraelis turi teisę gintis“, – pridūrė Lietuvos prezidentas.

Žinutę pasiuntė ir užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis pareiškė. Jis pabrėžė, kad Lietuva smerkia pastaruosius palestiniečių kovotojų grupuotės „Hamas“ raketų smūgius Izraeliui.

„Lietuva griežtai smerkia „Hamas“ Izraelyje inicijuotą raketų ugnį ir smūgius civiliams. Smurtas ir terorizmas turi liautis“, – šeštadienį tinkle „X“ (buvusiame tviteryje) parašė G. Landsbergis.

Šeštadienio rytą į Izraelį iš Gazos Ruožo buvo paleista daugybė raketų. Anot atsakomybę už raketų ugnį prisiėmusios grupuotės „Hamas“, iš viso buvo iššauta daugiau kaip 5 tūkst. sviedinių. Gauta pranešimų apie nukentėjusius žmones. „Hamas“ karo vadas Mohammedas Deifas pareiškė, kad prieš Izraelį buvo pradėta „karinė operacija“, kurios tikslas – padaryti galą šios šalies „nusikaltimams“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.