Izraelyje esantiems lietuviams – ministerijos įspėjimas: ką daryti ir kur ieškoti informacijos

Užsienio reikalų ministerija persėja, kad „Hamas“ grupuotei įsiveržus į Izraelio teritoriją, ten esantys lietuviai turėtų sekti institucijų informaciją, laikytis jos nurodymų. Perspėjama, kad saugumo situacija gali kisti labai greitai.

 Izraelis.<br>EPA-ELTA nuotr.
 Izraelis.<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 7, 2023, 12:24 PM

„Hamas“ teroristinei grupuotei pradėjus teroristines atakas, įsiveržiant į Izraelio teritoriją bei apšaudant Izraelį raketomis, rekomenduojame būti budriems, sekti oficialią Izraelio institucijų informaciją ir laikytis vietos valdžios institucijų nurodymų – saugumo situacija gali kisti labai greitai“, – teigiama URM pranešime.

Ministerija taip pat rekomenduoja būti budriems ir šiuo metu esantiems Palestinoje.

URM nurodo, kad tie asmenys, kurie šiuo metu yra Izraelyje arba Palestinoje ar ketina ten keliauti, turi nedelsiant užsiregistruoti čia, kad prireikus su jais galima būtų susisiekti dėl konsulinės pagalbos.

„Taip pat primename, kad Lietuvos piliečiai dėl konsulinės informacijos gali kreiptis visą parą veikiančiu Užsienio reikalų ministerijos telefonu +370 5 236 2444 arba el. paštu pilieciai@urm.lt“, – tvirtina URM.

Užsienio reikalų ministerija rekomenduoja parsisiųsti programėlę „Keliauk saugiai“ ir gauti aktualią konsulinę informaciją, ministerijos pranešimus, esant krizinei situacijai užsienio šalyje.

iOS: spausti čia.

„Android“: spausti čia.

Bendra nuoroda: spausti čia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ką reiškia kandidato R. Žemaitaičio pasitraukimas iš Seimo?