G. Nausėda: Izraelis turi teisę gintis, įkaitais paimti žmonės turi būti paleisti

Prezidentas Gitanas Nausėda teigia, kad Lietuva vienareikšmiškai smerkia teroristinės grupuotės „Hamas“ atakas prieš Izraelį ir pala šią valstybę.

Gitanas Nausėda.<br>T.Bauro nuotr.
Gitanas Nausėda.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 8, 2023, 3:59 PM, atnaujinta Oct 9, 2023, 12:51 PM

„Lietuva vienareikšmiškai smerkia „Hamas“ smurtinius veiksmus ir atakas prieš civilius gyventojus Izraelyje. Mes visiškai palaikome Izraelį, reiškiame nuoširdžią užuojautą aukų šeimoms. Izraelis turi teisę gintis. Įkaitais paimti Izraelio žmonės – tiek civiliai, tiek kariai – turi būti nedelsiant paleisti“, – prezidentūros pranešime spaudai cituojamas G. Nausėda.

Šalies vadovas ragina nutraukti beprasmį smurtą Izraelyje.

Prezidentas taip pat reiškia užuojautą kare su „Hamas“, kaip pranešama, žuvusio išeivio iš Lietuvos šeimai bei artimiesiems.

ELTA primena, kad socialiniuose tinkluose sekmadienį pranešta, jog per „Hamas“ atakas galėjo žūti lietuvis Martynas Kuzmickas.

Kaip jau buvo pranešta, apie 300 izraeliečių žuvo per plataus masto ataką, kurią šeštadienį surengė grupuotė „Hamas“, Europos Sąjungos, JAV ir Izraelio laikoma teroristine organizacija. Sužeista apie 1600 žmonių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.