G. Landsbergis: Lietuva stiprina bendradarbiavimą su Persijos įlankos šalimis

Neslūgstant įtampai regione, pirmadienį ir antradienį užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis lankosi Omano Sultonate, kur aptarti didžiausius saugumo iššūkius susirinko Europos Sąjungos (ES)-Persijos įlankos bendradarbiavimo tarybos šalių ministrai, informuoja Užsienio reikalų ministerija (URM).

Gabrielius Landsbergis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Gabrielius Landsbergis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Gabrielius Landsbergis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Gabrielius Landsbergis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Gabrielius Landsbergis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Gabrielius Landsbergis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Oct 9, 2023, 8:32 PM

„Europos Sąjungos-Persijos įlankos bendradarbiavimo tarybos susitikime gera proga aptarti pasaulio saugumą ir įvertinti strategijas, kaip kovoti su besitęsiančiu nestabilumu“, – sakė G. Landsbergis.

Pirmadienį Lietuvos užsienio reikalų ministras susitiko su renginio šeimininku Omano užsienio reikalų ministru Sayyid Badr Albusaidi.

„Lietuvą ir Omaną jungia išskirtinė partnerystė ir draugystė. Esame dėkingi už Omano svarią paramą Lietuvos kelyje siekiant Kauno modernizmo architektūros įtraukimo į UNESCO Pasaulio paveldo sąrašą“, – teigė G. Landsbergis.

Susitikimo metu taip pat pasirašytas Bendradarbiavimo memorandumas turizmo srityje, leisiantis dar sėkmingiau plėsti šią perspektyvią bendradarbiavimo kryptį, pažymi ministerija.

Susitikime su Kuveito užsienio reikalų ministru šeichu Salem Abdullah Al Jaber Al Sabah aptartos dvišalės politinės ir ekonominės darbotvarkės plėtros perspektyvos, perduotas kvietimas Kuveito užsienio reikalų ministrui atvykti su vizitu į Lietuvą, 2024 metais minint Lietuvos-Kuveito diplomatinių santykių 30-metį.

Lietuvos užsienio reikalų ministras turėjo progą susitikti su Kataro Ministru Pirmininku šeichu Mohammed bin Abdulrahman Al Thani.

„Vertiname jūsų paramą Jungtinėse Tautose raginant nedelsiant nutraukti Rusijos agresiją Ukrainoje“, – sakė G. Landsbergis.

Pagrindinis dėmesys dvišaliame susitikime skirtas ekonominių ryšių plėtrai. Kataras yra sparčiai besivystanti rinka, palanki Lietuvos maisto produktų eksportuotojams, aukštųjų technologijų, atsinaujinančių energijos šaltinių ir apdorotos medienos eksportui.

Susitikimas su Jungtinių Arabų Emyratų užsienio reikalų ministerijos valstybės sekretore tarptautiniam bendradarbiavimui Reem Ebrahim Al Hashimy, vyko Emyratų pusės iniciatyva. Jo metu aptartos dvišalio ekonominio bendradarbiavimo plėtros priemonės. Užsienio reikalų ministras G. Landsbergis taip pat susitiko su Lietuvos garbės konsulu Omane Anees Issa Al Zadjali ir padėkojo jam už svarią paramą Lietuvos-Omano dvišaliams santykiams ir už ilgametę paramą Lietuvos verslams, naudingą pagalbą Lietuvos delegacijoms, besilankančioms Omane.

Tai pirmasis Lietuvos užsienio reikalų ministro Gabrieliaus Landsbergio vizitas į Omaną Sultoną. 2022 metų vasario 21 dieną užsienio reikalų ministras G. Landsbergis dalyvavo ES-Persijos įlankos bendradarbiavimo taryboje Briuselyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.