G. Landsbergis: maldininkų grupė jau yra Izraelio teritorijoje ir keliauja į oro uostą

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis teigia, kad Betliejuje įstrigusi maldininkų grupė jau kirto Izraelio sieną bei keliauja į oro uostą. Ministras informuoja, kad piligrimus iš Izraelio ketinama išskraidinti naktį iš pirmadienio į antradienį.

 G. Landsbergis<br> T. Vinicko (ELTA) nuotr.
 G. Landsbergis<br> T. Vinicko (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 9, 2023, 3:19 PM

„Noriu pranešti, kad šią minutę maldininkų grupė kirto kontrolės punktą iš Vakarų kranto ir jau yra Izraelio teritoriją, jau yra pakeliui į oro uostą. Ten turėtų būti per porą valandų ir šiandieną šiek tiek po vidurnakčio turėtų palikti Izraelį ir grįžti į Lietuvą“, – pirmadienį žurnalistams teigė G. Landsbergis.

Ministro teigimu, Vyriausybė ketina finansuoti didžiąją dalį maldininkų bilietų iš Tel Avivo į Vilnių kainos.

„Vyriausybė kompensuos didelę kaštų dalį, kompensuodama maldininkų kelionę“, – sakė jis.

Pirmadienio rytą posėdžiavęs Nacionalinio krizių valdymo centras (NKVC) sutarė, kad kuo skubiau bus siekiama parsigabenti šiuo metu Betliejuje įstrigusią lietuvių piligrimų grupę. NKVC vadovas Vilmantas Vitkauskas vylėsi, kad žmones į Lietuvą pavyks parskraidinti naktį iš pirmadienio į antradienį.

Kaip jau buvo pranešta, šeštadienio rytą teroristai iš grupuotės „Hamas“ paleido tūkstančius raketų į Izraelio miestus ir įsiveržė į šalį. Izraelis oficialiai paskelbė karo padėtį.

Per „Hamas“ atakas žuvusių žmonių skaičius jau viršijo 700. Tarp aukų yra įvairių šalių piliečių.

Pirmadienuo naktį Izraelis surengė oro smūgius ir iš artilerijos apšaudė daugiau nei 500 kovotojų grupuočių „Hamas“ ir „Islamo džihadas“ taikinių Gazos Ruože.

„(Izraelio armijos) naikintuvai, sraigtasparniai, orlaiviai ir artilerija smogė į daugiau nei 500 „Hamas“ ir „Islamo džihado“ teroristų taikinių Gazos Ruože“, – pranešama kariuomenės pranešime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.