Konservatoriui užkliuvo G. Nausėdos susitikimas su moksleiviais: direktorius atskleidė, ko prašė Prezidentūra

Pirmadienį vykstantis prezidento Gitano Nausėdos vizitas Kelmės rajone sukėlė tikrą šaršalą.

Prezidento Gitano Nausėdos vizitas Kelmės rajone.<br>R.Dačkaus/Prezidentūros nuotr.
Prezidento Gitano Nausėdos vizitas Kelmės rajone.<br>R.Dačkaus/Prezidentūros nuotr.
Prezidento Gitano Nausėdos vizitas Kelmės rajone.<br>R.Dačkaus/Prezidentūros nuotr.
Prezidento Gitano Nausėdos vizitas Kelmės rajone.<br>R.Dačkaus/Prezidentūros nuotr.
Prezidento Gitano Nausėdos vizitas Kelmės rajone.<br>R.Dačkaus/Prezidentūros nuotr.
Prezidento Gitano Nausėdos vizitas Kelmės rajone.<br>R.Dačkaus/Prezidentūros nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Oct 9, 2023, 2:56 PM, atnaujinta Oct 9, 2023, 3:00 PM

Konservatorius Kęstutis Masiulis pareiškė turintis žinių, kad prieš prezidento susitikimą su Kelmės rajono moksleiviais buvo paprašyta išrinkti septynis pažangiausius vaikus, atsiųsti pavardes ir charakteristikas, be to, ir klausimus, kuriuos šie ant scenos ketina užduoti šalies vadovui.

Užkliuvo vizitas

Kaip nurodyta prezidento darbotvarkėje, nuo 14 val. 15 min. Jono Graičiūno gimnazijoje vyksta G.Nausėdos susitikimas su Kelmės rajono moksleiviais. Jo metu šalies vadovas su moksleiviais diskutuoja pilietiškumo tema.

„Tie septyni moksleiviai turės scenoje būti kartu su prezidentu, jo klausinėti, o klausimus jie, kaip mane informavo, turėjo pateikti iš anksto. Be to, buvo gautas nurodymas pasirūpinti, kad salėje, kurioje vyks šis pokalbių šou, nebūtų tuščių sėdimų vietų.

Mokykla turėjo pateikti ir visų suaugusių asmenų vardus, pavardes ir a.k., kurie bus mokykloje, kai prezidentas ten lankysis. Ir net nesvarbu, kad dauguma jų net koridoriuje nesusidurs su prezidentu“, – tvirtino K.Masiulis.

Feisbuke paskelbtame įraše konservatorius teigė, esą pakalbinti prezidentą galėję vietos žurnalistai taip pat iš anksto turėjo perspėti, kokius klausimus šie užduos, argumentuojant, kad taip G.Nausėda galės geriau pasiruošti atsakymams.

„Nors dalyvavimas rinkimuose nepaskelbtas, bet jau vyksta plačiu frontu, nevengiant net sovietine „pakazucha“ atsiduodančių priemonių“, – pareiškė jis.

Domėjosi mokiniais

Kelmės Jono Graičiūno gimnazijos direktorius Rimas Bielskis portalui lrytas.lt teigė, kad K.Masiulio informacija apie tai, kad gimnazijos atstovai Prezidentūrai turėjo atsiųsti informaciją apie atrinktus moksleivius, pateikti jų vardus ir pavardes bei nurodyti, kokius klausimus jie užduos, iš esmės yra teisinga.

Tik R.Bielskis patikslino, kad nebuvo reikalaujama konkretaus septynių moksleivių skaičiaus, o vietoj mokinių charakteristikų prašyta keliais sakiniais aprašyti klausimus užduosiančių mokinių pasiekimus.

„Mūsų mokinukai pasitarė per pilietiškumo ir istorijos pamokas, apie ką reikėtų padiskutuoti su prezidentu. (...) Apie pilietiškumą, patriotizmą, mūsų kraštą – mes tikrai derinome tuos klausimus, kurie yra aktualūs mūsų gimnazistams. Tikrai mes nusiuntėme tuos klausimus“, – kalbėjo mokyklos direktorius.

Tačiau R.Bielskis teigė neįžvelgiantis nieko keisto, kad prezidento komanda norėjo sužinoti daugiau apie klausimus užduosiančius mokinius, o patys mokiniai, anot jo, atrinkti ne pagal jų mokyklinius pasiekimus, bet pagal jų drąsą, kitas savybes.

„Vis tiek tai nėra eilinis įvykis, reikia bendrauti, mokėti ir paklausti, ir pakalbėti. Jei žiūrėtume pagal mokslą, tai turime ir geriau besimokančių mokinių, tiesiog atrinkome, kurie galėtų vesti ir moderuoti. Tai ganėtinai trumpas laiko tarpas pasiruošti.

Žinot, mums, suaugusiems, rankos, kojos ir balsas dreba, o mokinukams tuo labiau. Nėra taip paprasta su Jo Ekscelencija bendrauti. Tai (atrinkti – aut.past.) tie, kurie galėtų, kurie drąsūs, kurie išreiškė norą“, – nurodė jis.

Mokyklos direktorius taip pat patvirtino, kad mokykla turėjo pateikti visų suaugusių asmenų vardus, pavardes ir asmens kodus, tačiau ne Prezidentūrai, bet už prezidento saugumą atsakingiems asmenims.

„Tų, kurie dirba, ruošia patalpas, kurie bus salėje, kurie aptarnauja“, – įvardijo jis.

Tačiau mokyklos direktorius tikino negavęs jokių nurodymų, kad G.Nausėdos vizito metu salėje nebūtų tuščių vietų.

Prezidentūra neigia konservatoriaus žodžius

Portalas lrytas.lt kreipėsi į Prezidentūrą, kad ši pakomentuotų konservatoriaus K.Masiulio paskelbtą informaciją. Šalies vadovo atstovas Ridas Jasiulionis stebėjosi konservatoriaus žodžiais, teigdamas, kad tai nėra tiesa.

„Keista, kad dėl prezidento vizito į konkretų regioną konservatoriai sujudo tik dabar. Į darbo dienų regionuose vizitus prezidentas vyksta nuo pat kadencijos pradžios ir jau yra dirbęs didžiojoje dalyje Lietuvos savivaldybių.

Suprantame, kad bendravimas su Lietuvos žmonėmis, su vietos valdžios atstovais įstrigusiems Seime atrodo baugiai. Tačiau prezidentas ir toliau vyks į regionus.

Darbo dienos regionuose programa visada yra derinama su vietos valdžia ir bendruomenėmis. Nei susitikimuose su prezidentu dalyvaujančių asmenų kodų, nei jų charakteristikų niekada nėra prašoma.

Rengiant prezidento interviu vietos žiniasklaidai, kaip ir kitus prezidento interviu, žurnalistų klausimai iš anksto niekada nederinami“, – situaciją komentavo prezidento atstovas.

Jis atkreipė dėmesį, kad G.Nausėda ir toliau ketina rengti išvažiuojamąsias darbo dienas regionuose, pavyzdžiui, antradienį keliaus į Telšius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.