G. Nausėda ragina valdančiuosius į saugumo klausimus žiūrėti atsakingai: reikia daryti darbus, kurių iš mūsų laukia sąjungininkai

Ragindamas į nacionalinio saugumo klausimus žiūrėti atsakingai, prezidentas Gitanas Nausėda sako siūlysiąs biudžete numatyti galimybę gynybos reikmėms pasiskolinti iki 3 proc. nuo bendrojo vidaus produkto (BVP).

Gitanas Nausėda<br>T.Bauro nuotr.
Gitanas Nausėda<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 10, 2023, 12:58 PM

Prezidento teigimu, vertinant Aljanso partnerių paramą, būtų labai neatsakinga nesiimti žingsnių, kurių iš Lietuvos laukia sąjungininkai.

„Norėtume, kad mūsų saugumo klausimai būtų sprendžiami labai atsakingai. Šiuo tikslu siūlysime, kad skolinimosi limitas būtų iki 3 proc. BVP. Taip, kaip buvo šiais metais“, – žurnalistams Telšiuose sakė prezidentas.

„Mes turime ambicingų užmojų, turime įsipareigojimų savo sąjungininkams. Vokietija yra numačiusi atsiųsti savo brigadą nuolatiniu pagrindu. Jei kiti rūpinasi mūsų saugumu, tiesiog būtų nedovanotina nedaryti žingsnių patiems pasirūpinti ir padaryti tuos darbus, kurių iš mūsų laukia sąjungininkai“, – pridūrė šalies vadovas.

ELTA primena, kad antradienį Seimui bus pateiktas 2024 m. valstybės biudžeto projektas.

Krašto apsaugos finansavimas kitais metais sudarys 2,71 proc. BVP – 1,923 mlrd. eurų iš biudžeto lėšų, 135 mln. eurų iš solidarumo įnašo lėšų.

Praėjusiais metais gynybai skirt 2,52 proc. BVP. Tačiau dar prieš galutinį priėmimą Seime projektas buvo patobulintas ir numatytos galimybės skolintis krašto apsaugai – su sąlyga, kad to būtų imtasi tik atsiradus papildomų lėšų poreikiui. Šį pasiūlymą teikė Prezidentūra.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.