G. Nausėda Telšiuose: Lietuva – pernelyg centralizuota valstybė

Prezidentas Gitanas Nausėda antradienį susitiko su Telšių rajono savivaldybės meru Tomu Katkumi ir kitais savivaldybės vadovais. Pasak Prezidentūros, susitikime šalies vadovas pabrėžė, kad valstybė turėtų suteikti savivaldybėms daugiau kompetencijų.

Viktorija Čmilytė Nielsen ir Seimo valdybos narių susitikimas su prezidentu Gitanu Nausėda<br>T.Bauro nuotr.
Viktorija Čmilytė Nielsen ir Seimo valdybos narių susitikimas su prezidentu Gitanu Nausėda<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 10, 2023, 3:41 PM

„Mano manymu, Lietuva – vis dar pernelyg centralizuota valstybė. Akivaizdžiausiai tai matyti savivaldybėms patiriant priverstinę bado dietą, pavyzdžiui, kai dėl biurokratinio nerangumo Vilniuje stringa ES lėšos, skirtos regioninei plėtrai. Savivalda turėtų gauti daugiau teisių tam, kad galėtų kelti savo žmonių gyvenimo kokybę“, – sakė prezidentas.

Prezidentūra praneša, kad šalies vadovas, antradienį su Telšių savivaldybės vadovais aptarė ir sveikatos priežiūros paslaugas, švietimo infrastruktūros modernizavimą, vaikų pavežėjimą kaip būdą užtikrinti jų neformalųjį švietimą, viešojo susisiekimo socialinės politikos priemonių organizavimą rajone, kelių situaciją, pakeisto Fiskalinės sutarties įgyvendinimo konstitucinio įstatymo veikimą bei kitus aktualius regiono klausimus.

Kaip pažymima pranešime, stiprinant Lietuvos perdavimo tinklą elektros sistema rengiama atsijungimui nuo Rusijos valdomo BRELL žiedo ir savarankiškam dažnio valdymui, todėl G. Nausėda taip pat apsilankė Telšių elektros transformatorių pastotėje, kurioje įrengiamas sinchroninis kompensatorius.

„Visiškai atsijungti nuo Rusijos ir Baltarusijos elektros tinklų turime kartu su Latvija ir Estija sutartu metu – 2025 m. vasarį, todėl labai svarbu, kad visi atsijungimui būtini projektai būtų vykdomi laiku“, – susipažinęs su sinchroninio kompensatoriaus įrengimu sakė prezidentas.

Valstybės vadovas apsilankė Rainių Kančios koplyčioje ir prie paminklo žudynių aukoms pagerbė 1941 m. birželio 24–25 d. miškelyje prie Rainių sovietų okupantų žiauriai nukankintų Telšių kalėjimo politinių kalinių atminimą, rašoma Prezidentūros išplatintame pranešime.

Darbo dienos pabaigoje prezidentas su pirmąja ponia dalyvaus susitikime Telšių rajono senjorų bendruomene.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: kaip A. Armonaitė ir E. Gentvilas vienas kitam pamokslavo