Regionuose besilankantis G. Nausėda tikina rinkiminės kampanijos nevykdantis: tokių žaidimų aš nežaisčiau

Prezidentas Gitanas Nausėda sako, kad pastarųjų dienų vizitai Kelmėje ir Telšiuose nėra rinkiminės kampanijos pradžia. Šalies vadovas atkreipia dėmesį, kad įvairiuose Lietuvos miestuose lankėsi visos kadencijos metu. G. Nausėda dar kartą kartoja, kad sprendimo dėl dalyvavimo prezidento rinkimuose jis dar nėra priėmęs.

G. Nausėda<br> Ž.Gedvilos (ELTA) nuotr.
G. Nausėda<br> Ž.Gedvilos (ELTA) nuotr.
G. Nausėda<br> Ž.Gedvilos (ELTA) nuotr.
G. Nausėda<br> Ž.Gedvilos (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Irtautė Gutauskaitė

Oct 10, 2023, 1:19 PM

„Gali visada tokių klausimų kilti, bet turbūt tie žmonės, kurie galvoja, kad čia kažkokios kampanijos, turėtų prisiminti, kad tai dariau visą savo kadenciją, tai dariau periodiškai ir tai nėra kažkokios parodomosios akcijos“, – TV3 televizijai antradienį Telšių elektros transformatorių pastotėje lankęsis sakė G. Nausėda.

Anot šalies vadovo, tokių vizitų metu „gimsta sprendimai ir įstatyminės iniciatyvos“.

„Viena tokių iniciatyvų buvo tiesiog savivaldybėms rankų atpalaidavimas tam, kad jos galėtų drąsiau naudotis skolintomis lėšomis, įgyvendindamos tikrai svarbius projektus. Telšiuose gavau dar vieną pavyzdį, kaip ir vakar Kelmėje, kad tai tikrai veika, kad savivaldybėms tai yra papildoma galimybė išnaudoti savo potencialą. Tai manau, kad iš to laimime visi“, – kalbėjo G. Nausėda.

Šalies vadovas pakartojo sprendimo dėl dalyvavimo kitais metais vyksiančiuose prezidento rinkimuose dar nepriėmęs. G. Nausėda sakė, kad jam paprasčiausiai reikia daugiau laiko galutinai apsispręsti.

„Dar kartą kartoju – sprendimo dėl dalyvavimo rinkimuose nesu priėmęs, ir tikrai nėra taip, kad jau esu priėmęs, tik dar nesakau. Tokių žaidimų aš nežaisčiau“, – sakė prezidentas.

„Tiesiog man reikia dar šiek tiek laiko apsispręsti galutinai ir pasakyti savo sprendimą“, – pridūrė G. Nausėda.

Pirmadienį G. Nausėda su komanda dirbo Kelmėje, kur susitiko su Kelmės rajono savivaldybės meru Ildefonsu Petkevičiumi ir rajono vadovybe.

Seimo konservatorius Kęstutis Masiulis pirmadienį sukritikavo prezidento G. Nausėdos suplanuotą darbo dieną Kelmėje. Politikas teigė sulaukęs gluminančios informacijos iš vietos kelmiškių apie šio vizito aplinkybes – esą Prezidentūra pateikė nurodymus suderinti šalies vadovui užduodamus klausimus, surinkti atitinkamą renginių dalyvių skaičių ir panašiai. Todėl K. Masiulis mano, kad taip šalies vadovas neoficialiai vykdo artėjančių prezidento rinkimų kampaniją.

Prezidentas G. Nausėda antradienį su komanda dirba Telšių rajone. Vizitą Telšiuose šalies vadovas pradėjo padėdamas gėlių prie paminklo Žemaičių apygardos partizanams Telšių Nepriklausomybės aikštėje, susitiko su Telšių rajono savivaldybės meru Tomu Katkumi. G. Nausėda taip pat apsilankė Telšių elektros transformatorių pastotėje.

Šalies vadovas planuoja padėti gėlių prie paminklo Rainių žudynių aukoms atminti, apsilankyti Kančios koplyčioje. Darbo dienos pabaigoje prezidentas su pirmąja ponia susitiks su Telšių rajono senjorų bendruomene.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.