V. Čmilytė-Nielsen: opozicija keičia nuomonę dėl R. Žemaitaičio

Opozicinėms partijoms priklausantys politikai pamažu keičia nuomonę dėl antisemitiniais pareiškimais besižarsčiusio parlamentaro Remigijaus Žemaitaičio, sako Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen. Pasak jos, tam veikiausiai įtakos turėjo skandalingi R. Žemaitaičio pareikšimai tuo metu, kai teroristinė grupuotė „Hamas“ surengė šimtus nekaltų piliečių gyvybių pareikalavusį išpuolį Izraelyje.

Viktorija Čmilytė Nielsen ir Seimo valdybos narių susitikimas su prezidentu Gitanu Nausėda<br>T.Bauro nuotr.
Viktorija Čmilytė Nielsen ir Seimo valdybos narių susitikimas su prezidentu Gitanu Nausėda<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 10, 2023, 10:36 AM

„Aš suprantu, kad yra tam tikras pokytis dėl Remigijaus Žemaitaičio retorikos (vertinimo – ELTA). Matyti tam įtakos daro ir jo tolimesni pareiškimai, dabar jau karo Izraelyje fone“, – žurnalistams prieš Seimo posėdį sakė V. Čmilytė-Nielsen.

Specialioji apkaltos komisija antradienį Seimo prašys daugiau laiko, kad galėtų įvertinti naujausius parlamentaro R. Žemaitaičio pasisakymus po „Hamas“ išpuolio prieš Izraelį. Komisijos darbą prašoma pratęsti iki lapkričio 6 dienos. Taip pat dar kartą bus bandoma pakviesti prie apkaltos komisijos prisijungti opozicines Seimo frakcijas.

Pasak Seimo pirmininkės, tai racionalus pasiūlymas, garantuosiantis, kad apkaltos procedūrų vengiantis R. Žemaitaitis turėtų visas galimybes sudalyvauti.

„Siūlymas pratęsti komisijos darbą yra susijęs su tuo, kad komisija norėtų pasiūlyti Remigijui Žemaitaičiui išsirinkti vietą ir laiką, kada jis rastų galimybę apsilankyti komisijos posėdyje. Kad po to nebūtų ieškoma tokių procedūrinių kabliukų, kad jis neturėjo galimybės savęs apsiginti. Manau, kad tai racionalus pasiūlymas“, – teigė V. Čmilytė-Nielsen.

ELTA primena, kad R. Žemaitaitis savo antisemitiniais pareiškimais papiktino tarptautinę bendruomenę. Politikas apkaltino žydus esą vykdžius „lietuvių holokaustą“, viešai dalinosi antisemitiniais pareiškimais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.