Dėl prezidento rinkimų sprendimą priėmusi Ž. Pinskuvienė neslepia savo politinių ambicijų

Atsisakiusi dalyvauti kitų metų prezidento rinkimuose, Regionų partijos vicepirmininkė, Širvintų rajono merė Živilė Pinskuvienė neslepia turinti ambicijų nacionalinėje ir europinėje politikoje, tačiau ar kitąmet dalyvaus Seimo, ar Europos Parlamento rinkimuose, dar neišduoda.

Živilė Pinskuvienė ir Jonas Pinskus.<br>M.Morkevičiaus (ELTA) nuotr.
Živilė Pinskuvienė ir Jonas Pinskus.<br>M.Morkevičiaus (ELTA) nuotr.
Živilė Pinskuvienė ir Mantas Varaška.<br>T.Vinickos (ELTA) nuotr.
Živilė Pinskuvienė ir Mantas Varaška.<br>T.Vinickos (ELTA) nuotr.
Živilė Pinskuvienė ir Mantas Varaška.<br> T.Vinicko (ELTA) nuotr.
Živilė Pinskuvienė ir Mantas Varaška.<br> T.Vinicko (ELTA) nuotr.
Ignas Vėgėlė.<br>J.Kalinsko (ELTA) nuotr.
Ignas Vėgėlė.<br>J.Kalinsko (ELTA) nuotr.
Valdas Tutkus.<br>J.Kalinsko (ELTA) nuotr.
Valdas Tutkus.<br>J.Kalinsko (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Oct 13, 2023, 9:03 AM, atnaujinta Oct 13, 2023, 2:36 PM

Turi ambicijų

Po šių metų savivaldos rinkimų, kuriuose Regionų partija nesužibėjo, partijos lyderis Jonas Pinskus pranešė, kad 2024 metų prezidento rinkimuose svarstoma kelti jo žmonos – Širvintų rajono mero rinkimus triuškinančia persvara laimėjusios Ž.Pinskuvienės – kandidatūrą.

Ilgą laiką intrigą palaikiusi Ž.Pinskuvienė galiausiai pranešė, kad 2024 metais šalies vadovo posto nesieks, tačiau rugsėjį vykusio Regionų partijos suvažiavimo metu J.Pinskus užsiminė, kad Ž.Pinskuvienė į nacionalinę bei europinę politiką eis pamažu.

„Lietuvos ryto“ televizijos laidoje „Lietuva tiesiogiai“ paklausta, kuriuose kitąmet vyksiančiuose rinkimuose – Seimo ar Europos Parlamento – ji ketina dalyvauti, Ž.Pinskuvienė neslėpė turinti ambicijų, tačiau tiesiai į klausimą neatsakė.

„Sprendimai dėl europarlamento ar Seimo rinkimų partijoje nėra priimti, tikrai juos spręs ne vienas partijos pirmininkas – spręs visa partija, ir apie tai mes tikrai paskelbsime ar šių metų pabaigoje, ar sekančių metų pradžioje“, – nurodė Ž.Pinskuvienė.

Paklausta, kur asmeniškai ji save geriausiai matytų, merė neatsakė. „Kiekvienas politikas turi ambicijų, ir šiandien visas dėmesys yra skiriamas Regionų partijos kandidatui į prezidentus Mantui Varaškai“, – sakė ji.

Planai – ne tik prezidento rinkimams

Suvažiavimo metu Lietuvos regionų partija nusprendė nekelti partijos kandidato į prezidento rinkimus, bet remti Kazlų Rūdos merą M.Varašką.

Nors Ž.Pinskuvienė suvažiavimo metu kalbėjo, kad žmonėms reikia skleisti žinią apie tai, kad prezidentas turi turėti partiją, pats M.Varaška partijai nepriklauso ir stojimą į Regionų partiją palieka atviru klausimu.

Laidos metu pats M.Varaška nurodė, kad, nors nėra Regionų partijos narys, su partija suderino savo programines nuostatas. Tuo metu galimas stojimas į partiją priklausys nuo jo rezultatų.

„Manyčiau, kad tai parodys prezidento rinkimų rezultatai ir tarpiniai rezultatai – ar mes surenkame 20 tūkst. rinkėjų parašų, kaip mums sekasi dalyvauti debatuose“, – kalbėjo jis.

M.Varaška pabrėžė, kad su Regionų partija kalbasi ne tik apie prezidento, bet ir apie Seimo rinkimus.

„Jeigu matysime, kad rezultatai yra geri, ir ta veikla partiją stiprina – galimi sprendimai rudenį ir politinės narystės partijoje“, – neatmetė jis.

Pastabos G.Nausėdai

Savo ruožtu Ž.Pinskuvienė laidos metu tik pakartojo savo įsitikinimą, kad šalies prezidentas turi turėti politinį užnugarį, be to, įgėlė ir dabartiniam prezidentui Gitanui Nausėdai.

„Prezidentas turi turėti partiją, nes mes ir šiandien turime nepartinį žmogų, be partijos kuriame gerovės Lietuvą, bet kol kas sunkiai sekasi tai padaryti – matome mirštančius vaikus, paauglius nuo tam tikrų psichotropinių priemonių.

Nežinau, ar tai galima pavadinti gerovės Lietuva. Prezidentas turi turėti ir politinį užnugarį – politinę partiją“, – įsitikinusi ji.

Pokalbiai – ir su I.Vėgėle

Tiesa, Regionų partijos suvažiavime buvo iškelta ir daugiau kandidatūrų, kurias būtų galima remti prezidento rinkimuose.

Vienas iš jų – buvęs kariuomenės vadas Valdas Tutkus, kurį Regionų partija kėlė Vilniaus miesto mero rinkimuose, kuriuose jis surinko apie 2 proc. vilniečių balsų.

Tačiau dabar V.Tutkus pranešė pats keliantis savo kandidatūrą prezidento rinkimuose.

Paklausta, kaip galėtų paaiškinti nutrūkusį Regionų partijos ir V.Tutkaus bendradarbiavimą, Ž.Pinskuvienė nesileido į detales.

„V.Tutkus šiuo metu nedalyvauja partijos veikloje ir jis nėra mūsų partijos narys“, – atsakė ji.

Pastebėjus, kad suvažiavimo metu skyriai vis dėlto kėlė V.Tutkaus kandidatūrą, Ž.Pinskuvienė nurodė, kad jis atsisakė varžytis dėl Regionų partijos paramos prezidento rinkimuose.

„Jis skyrių buvo iškeltas, jis pats atsisakė dalyvauti tarp kandidatų į prezidentus ir jo sprendimai yra jo asmeniniai sprendimai“, – sakė Ž.Pinskuvienė.

Be to, Ž.Pinskuvienė patvirtino, kad Regionų partijos pirmininkas J.Pinskus dėl prezidento rinkimų kalbėjosi ir su advokatu Ignu Vėgėle, tačiau koks buvo pokalbio turinys, politikė neatskleidė.

„Partijos pirmininkas turėtų pats pasakyti – nenoriu būti tuo tarpininku“, – argumentavo ji.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.