V. Blinkevičiūtė abejoja konservatorių galimybėmis prezidento rinkimuose: jos nėra tokios, kad būtų galima laimėti

Apie dalyvavimą prezidento rinkimuose vis dar galvojanti Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) pirmininkė Vilija Blinkevičiūtė kritikuoja konservatorius, prakalbusius apie tai, kad partijai esą svarbiau dalyvauti šalies vadovo rinkimuose, o ne juos laimėti.

 I. Šimonytė ir V. Blinkevičiūtė.<br> Lrytas.lt koliažas.
 I. Šimonytė ir V. Blinkevičiūtė.<br> Lrytas.lt koliažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 13, 2023, 9:29 AM

„Kiekvienus politinius rinkimus, jei dalyvauji, labai svarbu yra laimėti. Kitokio nusiteikimo būti ir neturėtų. Manyčiau, kad iš anksto taip pasakyti gal nederėtų. Bet jie taip vertina savo galimybes, kurios tikrai nėra tos, kad būtų galima pasiekti pergalę“, – „Žinių radijui“ penktadienį teigė V. Blinkevičiūtė.

Ji taip pat primena pačių konservatorių pareiškimus, esą vadovauti Vyriausybei ir kandidatuoti į prezidento postą – nesuderinami dalykai. Todėl politikė kelia klausimą, ar partijai pavyks šiuos dalykus suderinti.

„Iki tol visą laiką buvo sakoma, kad dalyvauti prezidento rinkimuose ir būti premjere ar premjeru yra nesuderinami dalykai. Tai kaip čia dabar bus suderinta? Prieš tai konservatoriai labai kritikavo tokius kandidatus“, – teigia V. Blinkevičiūtė.

Apskritai, atkreipia dėmesį socdemų lyderė, I. Šimonytės kandidatūra jai atrodo natūralus sprendimas.

„Visiškai normalu. (...) Sveikinu, tiesiog sveikinu – tai yra jų partijos apsisprendimas ir žiūrėsime, koks bus rezultatas“, – sakė politikė.

Visgi, patys LSDP dėl savo partijos kandidatūros nėra apsisprendę. Kol kas V. Blinkevičiūtė neatskleidžia ir pavardžių, iš kurių partija renkasi.

„Socdemai dar neturi kandidatų, sprendžiame, svarstome. Kai priimsime geriausią sprendimą, tada ir paskelbsime. (…) Tikrai kol kas nenorėčiau nei vienos pavardės įvardinti“, – sako socdemų lyderė, pažymėdama, kad apie dalyvavimą šalies vadovo rinkimuose svarsto ir pati.

„O pati – galvoju“, – sakė V. Blinkevičūtė.

ELTA primena, kad pirmadienį TS-LKD oficialiai pritarė, kad kitąmet vyksiančiuose prezidento rinkimuose partijai atstovautų premjerė I. Šimonytė. Apie apsisprendimą dalyvauti partijos rinkimuose dėl kandidatūros šalies vadovo rinkimuose, Ministrė pirmininkė pranešė praėjusią savaitę, trečiadienį, savo asmeninėje „Facebook“ paskyroje.

Klausiamas apie I. Šimonytės rinkimines perspektyvas, partijos lyderis Gabrielius Landsbergis pabrėžė, kad svarbiausia, jog dešinės rinkėjas turės už ką atiduoti balsą. O rinkimų rezultatai, tęsė jis, gali būti palankūs įvairiems kandidatams.

Didžioji dauguma partijos skyrių prezidento rinkimuose siūlė dalyvauti I. Šimonytei, partijos pirmininkui G. Landsbergiui ir socialinės apsaugos ir darbo ministrei Monikai Navickienei.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.