G. Nausėda kartu su ES valstybių lyderiais griežtai pasmerkė „Hamas“ išpuolius

Prezidentas Gitanas Nausėda kartu su Europos Sąjungos (ES) valstybių narių lyderiais paskelbė bendrą pareiškimą, kuriame griežtai pasmerkė „Hamas“ grupuotę ir jos žiaurius išpuolius Izraelyje, informuoja Prezidentūra. Bendrame pareiškime pabrėžiama Izraelio teisė gintis pagal humanitarinę ir tarptautinę teisę „Hamas“ grupuotės išpuolių akivaizdoje.

Izraelio ir „Hamas“ karas.<br>AP/Scanpix nuotr.
Izraelio ir „Hamas“ karas.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-10-15 19:10

27 ES valstybių lyderiai paragino „Hamas“ organizaciją nedelsiant paleisti visus įkaitus. Jie pabrėžė skubios humanitarinės pagalbos teikimo svarbą ir patvirtino pasirengimą toliau remti civilius Gazoje, bendradarbiauti su partneriais, kad teikiama parama negalėtų pasinaudoti teroristinės organizacijos.

G. Nausėda ir kitų ES šalių vadovai dar kartą įsipareigojo palaikyti ilgalaikę taiką, pagrįstą dviejų valstybių sprendimu, pabrėžė bendradarbiavimo su teisėtomis Palestinos valdžios institucijomis, regioniniais ir tarptautiniais partneriais svarbą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.