G. Landsbergis dėl E. Bajarūno ateities spręs po susitikimo su darbo tarybos ir profsąjungos atstovais

Lietuvos diplomatijos vadovas Gabrielius Landsbergis teigia dėl mobingu kaltinamo ambasadoriaus Eitvydo Bajarūno likimo spręsiantis po artimiausiu metu organizuojamo susitikimo su darbo tarybos ir darbuotojų profesinės sąjungos atstovais.

 Lrytas koliažas.
 Lrytas koliažas.
E. Bajarūnas<br>D. Labučio (ELTA) nuotr.
E. Bajarūnas<br>D. Labučio (ELTA) nuotr.
Pavasarinė seimo sesija.Seimas, Gabrielius Landsbergis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Pavasarinė seimo sesija.Seimas, Gabrielius Landsbergis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Gailė Jaruševičiūtė-Mockuvienė

2023-10-16 12:06

„Artimiausiu metu susitiksiu tiek su darbo tarybos, tiek ir su profesinės sąjungos atstovais, kurie kreipėsi, ir po to susitikimo bus priimti galutiniai sprendimai, kurie užtikrintų tolimesnį, kokybišką ir saugų Lietuvos diplomatų darbą“, – pirmadienį Užsienio reikalų ministerijoje surengtoje spaudos konferencijoje teigė G. Landsbergis.

„Nėra kitos institucijos, kuri diplomatų darbo kokybę ar atsakomybe už tą darbą galėtų dalintis su užsienio reikalų ministru – kitaip tariant, nei Seimas, nei Prezidentūra, net ir Vyriausybė už tą darbą neatsako. Tai iš tikrųjų ta visa atsakomybė krenta ant mano pečių, dėl to aš ją priimu labai rimtai“, – taip pat akcentavo ministras.

Visgi, G. Landsbergis dar kartą pakartojo norįs, jog šį klausimą atsakingos institucijos spręstų drauge.

„Norėčiau, kad tokio pobūdžio sprendimai būtų priimami drauge, kad tos institucijos matytų, išgirstų, įsiklausytų ne į mane, tiesą sakant, šioje situacijoje, nes esu tik žinios perdavėjas, bet į tuos žmones, kurie kreipėsi pagalbos“, – sakė jis.

ELTA primena, kad abejonės dėl diplomato tinkamumo tęsti pareigas kilo po to, kai naujienų portalas Delfi paskelbė, jog, šaltinių duomenimis, Užsienio reikalų ministerija (URM) sulaukė skundų dėl galimo E. Bajarūno mobingo ir piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi.

Portalo paviešintose URM inspektorių ataskaitos detalėse kalbama apie netinkamą ambasadoriaus elgesį, jo žmonos piktnaudžiavimą ambasados resursais. Todėl siūloma spręsti dėl E. Bajarūno tinkamumo eiti pareigas.

Visgi šalies vadovas Gitanas Nausėda teigė, kad kaltinimų mobingu ir piktnaudžiavimu tarnybine padėtimi sulaukęs Lietuvos ambasadoriaus Jungtinėje Karalystėje E. Bajarūnas yra tiesiog reiklus vadovas. Todėl, pasak prezidento, tam tikros ambasadoje kilusios įtampos ir nesutarimai – natūralūs.

Savo ruožtu užsienio reikalų ministras G. Landsbergis stebėjosi prezidento užimta pozicija dėl mobingu kaltinamo ambasadoriaus. Pasak ministro, keista, kad G. Nausėda suskubo užstoti diplomatą, prieš tai neišklausęs skundą pateikusių darbuotojų.

Ambasadoriai yra skiriami ir atleidžiami prezidento Vyriausybės teikimu ir Seimo Užsienio reikalų komiteto pritarimu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.