Po E. Bajarūno ir G. Nausėdos apsilankymo operoje Prezidentūra nekomentuoja VTEK sprendimo nagrinėti skundą

Prezidentūra nekomentuoja Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) sprendimo nagrinėti konservatoriaus Mato Maldeikio skundą, kuriuo parlamentaras praėjusią savaitę paprašė ištirti prezidento Gitano Nausėdos ir ambasadoriaus Eitvydo Bajarūno apsilankymo operoje aplinkybes.

G. Nausėda susitiko su E. Bajarūnu: aptaręs mestus kaltinimus, papra<br>Lrytas.lt koliažas
G. Nausėda susitiko su E. Bajarūnu: aptaręs mestus kaltinimus, papra<br>Lrytas.lt koliažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 16, 2023, 2:15 PM

„Kadangi VTEK pradės Maldeikio kreipimosi tyrimą, mes nekomentuosime, kad tai neatrodytų kaip bandymas jį paveikti“, – Eltai teigė prezidento patarėjas Ridas Jasiulionis.

ELTA primena, kad abejonės dėl diplomato tinkamumo tęsti pareigas kilo po to, kai naujienų portalas delfi.lt paskelbė, jog, šaltinių duomenimis, Užsienio reikalų ministerija (URM) sulaukė skundų dėl galimo E. Bajarūno mobingo ir piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi. Vėliau portalo paviešintoje URM inspektorių ataskaitoje kalbama apie netinkamą ambasadoriaus elgesį, jo žmonos piktnaudžiavimą ambasados resursais. Todėl siūlyta spręsti dėl E. Bajarūno tinkamumo eiti pareigas.

Visgi, šalies vadovas Gitanas Nausėda teigė, kad kaltinimų mobingu ir piktnaudžiavimu tarnybine padėtimi sulaukęs Lietuvos ambasadoriaus Jungtinėje Karalystėje E. Bajarūnas yra tiesiog reiklus vadovas. Todėl, pasak prezidento, tam tikros ambasadoje kilusios įtampos ir nesutarimai – natūralūs.

Savo ruožtu užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis stebėjosi prezidento užimta pozicija dėl mobingu kaltinamo ambasadoriaus. Pasak ministro, keista, kad G. Nausėda suskubo užstoti diplomatą, prieš tai neišklausęs skundą pateikusių darbuotojų.

Praėjusią savaitę E. Bajarūnas surengė spaudos konferenciją, kurioje išdėstė savo poziciją ir neigė jam metamus kaltinimus. Visgi, netrukus po to URM raštu kreipėsi į ambasadorių, reikalaudama viešai paneigti jo surengtos spaudos konferencijos metu paviešintą esą melagingą informaciją. Ministerija atsakyti į visus klausimus suteikė 3 dienas, tačiau, Eltos žiniomis, ambasadorius jokio atsakymo nepateikė.

Pirmadienį G. Landsbergis teigė dėl E. Bajarūno likimo spręsiantis po artimiausiu metu organizuojamo susitikimo su darbo tarybos ir darbuotojų profesinės sąjungos atstovais.

Ambasadoriai yra skiriami ir atleidžiami prezidento Vyriausybės teikimu ir Seimo URK pritarimu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.