Po rinkimų Lenkijoje – G. Nausėdos skambutis A. Dudai: aptarė pirmuosius rezultatus

Prezidentas Gitanas Nausėda pirmadienį telefonu kalbėjosi su Lenkijos prezidentu Andrzejumi Duda ir aptarė Lenkijos parlamento rinkimų rezultatus, bendradarbiavimą saugumo ir gynybos srityje, saugumo situaciją regione.

 G. Nausėda ir A. Duda<br> Lrytas.lt koliažas.
 G. Nausėda ir A. Duda<br> Lrytas.lt koliažas.
Gitanas Nausėda<br>V.Skaraičio nuotr.
Gitanas Nausėda<br>V.Skaraičio nuotr.
A. Duda.<br>Imago-images/Scanpix nuotr.
A. Duda.<br>Imago-images/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Oct 16, 2023, 12:40 PM

Kaip informuoja Prezidentūra, Lietuvos ir Lenkijos vadovai aptarė pirmuosius sekmadienį vykusių parlamento rinkimų Lenkijoje rezultatus. Prezidentas sveikino Lenkiją su dideliu piliečių aktyvumu rinkimuose.

Šalių vadovai sutarė, kad Lietuvos ir Lenkijos bendradarbiavimas saugumo, politikos, ekonomikos, kultūros srityse bus toliau stiprinamas ir intensyvinamas.

„Esame suinteresuoti ir toliau stiprinti partnerystę su Lenkija. Mūsų bendradarbiavimas saugumo ir gynybos srityje, vieninga parama Ukrainai – regiono saugumo garantas. Itin vertiname puikius broliškus santykius su Lenkija ir tikimės dar glaudesnio bendradarbiavimo ateityje“, – sakė prezidentas.

Lietuvos ir Lenkijos prezidentai taip pat aptarė saugumo situaciją regione ir paramos Ukrainai klausimus. Lietuvos vadovas akcentavo, kad būtina visomis priemonėmis remti Ukrainą iki pergalės, ir pabrėžė, kad Lenkijos vaidmuo užtikrinant regiono saugumą yra labai reikšmingas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.