Prezidentūra kreipėsi į Vyriausybę: prašo atlikti tarnybinį patikrinimą, ar E. Bajarūno atžvilgiu netaikomas psichologinis smurtas

Sulaukusi mobingu kaltinamo ambasadoriaus Eitvydo Bajarūno laiško, Prezidentūra kreipėsi į Vyriausybę su prašymu atlikti nepriklausomą tarnybinį patikrinimą, ar prieš diplomatą nėra vykdomas psichologinis smurtas. Taip pat norima išsiaiškinti, ar nėra siekiama sumenkinti diplomato reputaciją.

Eitvydas Bajarūnas.<br>D.Labučio (ELTA) nuotr.
Eitvydas Bajarūnas.<br>D.Labučio (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 16, 2023, 4:27 PM

„Prezidentūra, susipažinusi su spalio 13 d. Lietuvos Respublikos ambasados Jungtinėje Didžiosios Britanijos ir Šiaurės Airijos karalystėje raštu „Pranešimas apie vykdomą psichologinį smurtą, reputacijos menkinimą ir prašymas atlikti nepriklausomą tarnybinį patikrinimą“, paprašė Vyriausybę įvertinti rašte pateiktas aplinkybes, keliamus klausimus ir galimybę atlikti nepriklausomą tyrimą“, – teigiama Eltai atsiųstame prezidento patarėjo Rido Jasiulionio atsakyme.

Eltos žiniomis, ambasadorius kreipimesi taip pat prašo išsiaiškinti, kokiu būdu nevieša informacija apie jo atžvilgiu pradėtą tarnybinį patikrinimą buvo nutekinta žiniasklaidai.

Abejonės dėl diplomato tinkamumo tęsti pareigas kilo po to, kai naujienų portalas „Delfi“ paskelbė, jog, šaltinių duomenimis, Užsienio reikalų ministerija (URM) sulaukė skundų dėl galimo E. Bajarūno mobingo ir piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi.

Portalo paviešintose URM inspektorių ataskaitos detalėse kalbama apie netinkamą ambasadoriaus elgesį, jo žmonos piktnaudžiavimą ambasados resursais. Todėl siūloma spręsti dėl E. Bajarūno tinkamumo eiti pareigas.

Visgi šalies vadovas Gitanas Nausėda teigė, kad kaltinimų mobingu ir piktnaudžiavimu tarnybine padėtimi sulaukęs Lietuvos ambasadoriaus Jungtinėje Karalystėje E. Bajarūnas yra tiesiog reiklus vadovas. Todėl, pasak prezidento, tam tikros ambasadoje kilusios įtampos ir nesutarimai – natūralūs.

Savo ruožtu užsienio reikalų ministras G. Landsbergis stebėjosi prezidento užimta pozicija dėl mobingu kaltinamo ambasadoriaus. Pasak ministro, keista, kad G. Nausėda suskubo užstoti diplomatą, prieš tai neišklausęs skundą pateikusių darbuotojų.

Ambasadoriai yra skiriami ir atleidžiami prezidento Vyriausybės teikimu ir Seimo Užsienio reikalų komiteto pritarimu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.