G. Landsbergis apie sprogimą Gazos ligoninėje: geriausias dalykas – nepriklausomas tyrimas

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis mano, kad turėtų būti atliktas nepriklausomas tyrimas dėl mirtino sprogimo Gazos ligoninėje. Anot jo, tokį tyrimą geriausiai atliktų Jungtinių Tautų (JT) specialistai.

G. Landsbergis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
G. Landsbergis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
G. Landsbergis<br>T. Vinicko (ELTA) nuotr.
G. Landsbergis<br>T. Vinicko (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 18, 2023, 2:14 PM

„Aš manau, kad tyrimas yra reikalingas ir Izraeliui, mano būtų toks suvokimas. Jų žodžiais kaip ir nėra pagrindo nepasitikėti, bet norint įtikinti ne tik lietuvius, Europos Sąjungą, partnerius ar tuos, kurie nori padėti, (...) ko gero, geriausias dalykas yra nepriklausomas tyrimas“, – trečiadienį žurnalistams komentavo G. Landsbergis.

„Tokie tyrimai geriausiai gimsta Jungtinėse Tautose. Tai tada pagrįstų žodžius, kuriuos girdime iš Izraelio“, – pridūrė užsienio reikalų ministras, turėdamas omenyje Izraelio pareikštus kaltinimus „Hamas“ teroristams dėl smūgio Gazos ligoninei.

Palestinos ekstremistų organizacijos „Hamas“ kontroliuojamos Gazos ministerija dėl ligoninėje įvykusio sprogimo įvykio kaltina Izraelį, tačiau Izraelio kariuomenė teigia, kad dėl to kalta yra nuo kurso nukrypusi Palestinos ekstremistų grupuotės „Islamo džihadas“ paleista raketa. Savo teiginį kariuomenė grindžia iš oro darytomis įvykio vietos nuotraukomis, taip pat perimto „Hamas“ pareigūnų pokalbio įrašu.

ELTA primena, kad spalio 7-osios rytą palestiniečių islamistų grupuotė „Hamas“ pradėjo puolimą prieš Izraelį. Teroristai paleido tūkstančius raketų į Izraelio miestus ir įsiveržė į šalį. Izraelis oficialiai paskelbė karo padėtį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.