Seimo pirmininkė apie V. Juozapaičio planus surengti jubiliejinį koncertą: tai įvertinti galėtų Etikos komisija

Opozicijai kritikuojant, kad Vyrauto Juozapaičio planuojamas mokamas jubiliejinis koncertas nėra suderinamas su parlamentaro pareigomis, parlamento vadovė Viktorija Čmilytė-Nielsen teigia, kad politiko elgesį galėtų įvertinti Seimo etikos sargai.

 Lrytas.lt koliažas
 Lrytas.lt koliažas
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Oct 18, 2023, 10:24 AM

„Ta diskusija tęsiasi jau ne pirmą kadenciją, ji vis kažkuriuo momentu pasidaro šiek tiek aktyvesnė, po to vėl nurimsta. Tai, matyt, yra diskusijų objektas, bet Seime tokiais atvejais, kai nuomonės išsiskiria, kreipiamasi į Etikos komisiją ir Etikos komisija savo išsako vertinimą apie tai, kaip vertinti vieną ar kitą Seimo narių kūrybinę veiklą“, – „Žinių radijui“ sakė V. Čmilytė-Nielsen.

Todėl parlamento vadovė mano, kad Seimo etikos sargų bus paprašyta įvertinti artėjantį V. Juozapaičio koncertą.

„Matyt, ir šiuo atveju komisija panagrinės, jeigu bus toks kreipimasis, o panašu iš kylančios diskusijos, kad kažkas iš opozicijos kreipsis“, – sakė ji.

Kultūros komiteto pirmininkas V. Juozapaitis prieš Kalėdas planuoja surengti jubiliejinį koncertą. Opozicija žada dėl parlamentaro veiksmų kreiptis į Seimo Etikos ir procedūrų komisiją.

Diskusijos dėl V. Juozapaičio koncertų Seime užverda ne pirma kartą. Parlamento opozicijos atstovai jau anksčiau teigė, kad konservatoriaus kūrybinė veikla yra nesuderinama su Seimo nario pareigomis ir panašėja į normalų darbą.

Konstitucija Seimo nariui draudžia užsiimti papildomomis veiklomis, išskyrus kūrybinę veiklą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.