Seimo valdyba nesutiko deleguoti V. Juozapaitį į vyriausybinę M. K. Čiurlionio kūrybos paveldui skirtą komisiją

Seimo valdyba nesutiko deleguoti Kultūros komiteto pirmininką prof. Vytautą Juozapaitį į M.K.Čiurlionio kūrybos paveldui skirtą Vyriausybės sudaromą komisiją.

 Vytautas Juozapaitis<br>D.Matvejevo nuotr.
 Vytautas Juozapaitis<br>D.Matvejevo nuotr.
Vytautas Juozapaitis<br>T.Bauro nuotr.
Vytautas Juozapaitis<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2023-10-18 10:16

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen atkreipė Seimo valdybos narių dėmesį į kritiškas Seimo Teisės departamento pastabas.

„Šiuo klausimu pasisakė ir Teisės departamentas, atkreipdamas dėmesį, kad anksčiau  jau turėjome tokį klausimą. Buvo teiktas gana platus išaiškinimas dėl Seimo narių dalyvavimo Vyriausybės ir kitose komisijose ir kad to nerekomenduojama daryti“, – sakė V. Čmilytė-Nielsen.

Seimo pirmininko pirmasis pavaduotojas Jurgis Razma mano, kad, delegavus Seimo narį į Vyriausybės sudaromą komisiją, būtų pažeistas konstitucinis valdžių atskyrimo principas.

„Pritarus teisininkų pastaboms, neturėtume Seimo narių deleguoti į kokias nors vyriausybines struktūras, nes Seimo nariai turėtų išlikti nepriklausomais nuo Vyriausybės. To reikalauja Konstitucija, jie vykdo parlamentinę kontrolę. Tai šiuo atveju, sakykime, Kultūros komiteto pirmininkas, prireikus, galėtų vykdyti tos Vyriausybės sukurtos darbo grupės veiklos  parlamentinę kontrolę, jeigu manytų, kad ji netinkamai rengia programą. Dirbti premjerei pavaldžioje darbo grupėje tikrai, manau, neišeitų nepaisant to, kad mes galime įsivaizduoti, kad Kultūros komiteto pirmininkas ten darbuodamasis įneštų naudingą indėlį. Nieko nepadarysi, Konstitucija yra auksčiau“,– Seimo valdybos posėdyje sakė J. Razma.

Kaip pastebi ELTA, į Seimo valdybą kreipėsi Kultūros komitetas, prašydamas pritarti jo siūlymui deleguoti komiteto pirmininką V. Juozapaitį į Vyriausybės sudaromą M. K. Čiurlionio vardo ir kūrybos paveldo įprasminimo ir sklaidos komisijos sudėtį. Šiai komisijai vadovautų Ministras Pirmininkas. Komisija nagrinėtų M. K. Čiurlionio kūrybos paveldo įprasminimo, aktualizavimo, pristatymo ir sklaidos klausimus nacionaliniu ir tarptautiniu mastu, svarstytų valstybės ir savivaldybių institucijų, visuomeninių organizacijų pasiūlymus ir inicijuotų ilgalaikės programos sukūrimą, siekiant aktualizuoti, pristatyti, skleisti M. K. Čiurlionio kūrybinį palikimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.