Vyriausybės kanceliarijoje – susitikimas su iš Izraelio evakuotais Lietuvos piliečiais

Trečiadienį Vyriausybės kanceliarijoje surengtas susitikimas su iš Izraelio evakuotais Lietuvos piliečiais, praneša Vyriausybė.

Vyriausybės kanceliarijoje – susitikimas su iš Izraelio evakuotais Lietuvos piliečiais.<br> Vyriausybės kanceliarijos nuotr.
Vyriausybės kanceliarijoje – susitikimas su iš Izraelio evakuotais Lietuvos piliečiais.<br> Vyriausybės kanceliarijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 18, 2023, 1:51 PM

„Valstybės institucijų veikimo procedūros yra nuolatiniame tobulinimo procese, kadangi turime adaptuotis prie naujų iššūkių. Ypač tai aktualu tokiose situacijoje, kokioje atsidūrė Lietuvos piliečiai Izraelyje. Todėl siekdami tobulinti esamus veikimo algoritmus, esame labai dėkingi už mūsų piliečių grįžtamąjį ryšį“, – teigė Nacionalinio krizių valdymo centro (toliau – NKVC) vadovas Vilmantas Vitkauskas.

Sugrįžę piliečiai institucijoms išsakė siūlymus, kaip tobulinti esamą sistemą bei padėkojo už sėkmingai įvykdytą operaciją. Susitikimo metu diskutuota apie problemas, su kuriomis susidurta siekiant operatyviai užmegzti ryšį su karo zonoje įstrigusiais piliečiais.

Aptarta, kiek tokiomis sąlygomis institucijų teikiama informacija apie galimybę evakuotis buvo tiksli ir savalaikė. Taip pat susitikimo dalyviai aptarė ir psichologinės pagalbos poreikio tokiose situacijos problematiką, nurodoma pranešime.

Atsižvelgiant į šios diskusijos radinius, NKVC ir kitos institucijos pasirengusios tobulinti savo veiklos procedūras.

Šiuo metu su valstybės institucijų pagalba Izraelį paliko 152 Lietuvos piliečiai. NKVC kartu su Užsienio reikalų ministerija ir kitomis institucijoms palaiko ryšį su konflikto zonoje buvusiais ir vis dar ten esančiai piliečiais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: kaip A. Armonaitė ir E. Gentvilas vienas kitam pamokslavo