Reaguodama į V. Orbano susitikimą su Rusija, R. Morkūnaitė-Mikulėnienė atsisakė dalyvauti Vengrijos ambasados renginyje

Seimo Europos reikalų komiteto pirmininkė Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė pasipiktino šią savaitę Kinijoje apsilankiusiu ir su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu susitikusiu Vengrijos premjeru Viktoru Orbanu. Pasak politikės, toks ES priklausančios šalies lyderio sprendimas yra nesuprantamas. Dėl to, akcentuoja parlamentarė, ji nemato galimybių dalyvauti ketvirtadienį Vengrijos ambasadoje organizuojamame nacionalinės šventės minėjime.

Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 19, 2023, 3:54 PM

„Valstybių draugystėje ar prielankume viena kitai yra ir daugiau, nei valdžia. Todėl vengrus sveikinu su nacionaline jų švente. Bet į šiandien rengiamą šventę Vengrijos ambasadoje neturėsiu dvasios jėgų nueiti. Kviečiu ir kitus Vengrijos nacionalinę dieną minėti kitaip“, – feisbuke rašė konservatorių frakcijos Seime seniūnė R. Morkūnaitė-Mikulėnienė.

„Kinijoje matant Vengrijos premjero Orbano šypseną spaudžiant žudikui Putinui ranką, yra daugiau nei negera. Putinui, pradėjusiam karą prieš Ukrainą ir mus visus, kuriam už nusikaltimus išduotas tarptautinis arešto orderis, kuris yra Europos Sąjungos sankcijose. Tai yra bjauru. Nes tai prasilenkia su bendražmogiškomis aukštosiomis vertybėmis“, – sprendimą atmesti Vengrijos ambasados kvietimą argumentavo politikė.

Šią savaitę Rusijos prezidentas ir Vengrijos premjeras antradienį Pekine susitiko dvišalių pokalbių. Apie tai pranešė oficiali Vengrijos naujienų agentūra MTI, remdamasi V. Orbano atstovu.

Abu politikai Pekine dalyvavo aukščiausiojo lygio susitikime, skirtame Kinijos „Juostos ir kelio“ iniciatyvai (BRI). Šis V. Orbano vizitas ir užfiksuoti Vengrijos premjero rankų paspaudimai V. Putinui iššaukė nemažai kritikos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.