G. Nausėda dar nėra apsisprendęs dėl dalyvavimo prezidento rinkimuose: mąstau apie abu kelius

Prezidentas Gitanas Nausėda sako, kad dar neapsisprendė, ar kandidatuos kitąmet vyksiančiuose šalies vadovo rinkimuose. Pasak šalies vadovo, šiuo metu jis svarsto ir apie galimybę antrosios kadencijos nebesiekti.

Gitanas Nausėda.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Gitanas Nausėda.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 23, 2023, 9:32 PM, atnaujinta Oct 23, 2023, 9:33 PM

„Mąstau apie abu kelius ir labai rimtai mąstau. (…) Manau, kad sprendimas gims pakankamai greitai ir nematau pagrindo kažkaip jį skubinti“, – TV3 televizijai pirmadienį teigė G. Nausėda.

„Jei kažkas galvoja, kad prezidento pareigos yra nuostabus gyvenimas, be problemų, be rimtesnių iššūkių – jis labai klysta. (…) Yra sveikatos, kiti dalykai – visi mes ne geležiniai ir visa tai kainuoja“, – aiškino prezidentas.

Bet kuriuo atveju, teigė jis, Lietuvos gyventojai prezidento rinkimuose turės pasirinkimą.

„Manau, kad pasirinkimo bus – svarbiausia, kad tai būtų atsakingi, gerai suprantantys, kur eina žmonės ir kad prezidento rinkimų diskusijos būtų prasmingos“, – kalbėjo dabartinis šalies vadovas.

Prezidento rinkimai Lietuvoje vyks 2024 m. pavasarį. Anot visuomenės apklausų, dabartinis prezidentas Gitanas Nausėda juose yra ryškiausias favoritas, į populiariausiųjų trejetą taip pat patenka advokatas Ignas Vėgėlė ir premjerė I. Šimonytė.

Visgi, tik I. Šimonytė yra patvirtinusi, kad dalyvaus rinkimuose, G. Nausėda ir I. Vėgėlė sprendimus dėl dalyvavimo žada paskelbti vėliau.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga rinkimuose kelia buvusį sveikatos apsaugos ministrą, Seimo narį Aurelijų Verygą, apie kandidatavimą paskelbė Kazlų Rūdos meras Mantas Varaška, jį remia Lietuvos regionų partija. Apie savo kandidatūrą paskelbė ir buvęs kariuomenės vadas Valdas Tutkus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.