I. Šimonytė susitiko su S. Cichanouskaja: laisvos Baltarusijos klausimas išlieka Lietuvos ir tarptautinėje darbotvarkėje

Premjerė Ingrida Šimonytė, pirmadienį susitikusi su demokratinės Baltarusijos lydere Svetlana Cichanouskaja, dar kartą išsakė Lietuvos paramą demokratinei Baltarusijai ir jos pilietinei visuomenei. Ministrė pirmininkė patikino, kad laisvos Baltarusijos klausimas išlieka Lietuvos ir tarptautinėje darbotvarkėje.

Kandidatė į Baltarusijos prezidentus S.Cichanovskaja
Kandidatė į Baltarusijos prezidentus S.Cichanovskaja
R.Danisevičiaus nuotr.
R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2023-10-23 16:37

„Visuose tarptautiniuose formatuose – Europos Sąjungos, Jungtinių Tautų, Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijoje ir kituose – aiškiai bei garsiai reikalaujame Lukašenkos režimo išlaisvinti ir visiškai reabilituoti politinius kalinius, surengti laisvus ir sąžiningus rinkimus Baltarusijoje bei užtikrinti Baltarusijos piliečių pamatinę teisę patiems spręsti savo šalies ateitį“, – pabrėžė premjerė.

Ji taip pat akcentavo, kad Lietuva ir toliau aktyviai sieks plėsti ES sankcijas Aliaksandro Lukašenkos režimui už talkininkavimą Rusijai kare prieš Ukrainą bei žmogaus teisių pažeidimus Baltarusijoje, nepritars išimtims dėl kalio trąšų tranzito per Lietuvos teritoriją.

Susitikimo metu aptarta situacija Baltarusijoje, akcentuojant itin prastą žmogaus teisių padėtį, taip pat praktiniai klausimai, aktualūs Lietuvoje gyvenantiems baltarusiams, tarp jų – kelionės dokumentų ir užsieniečių pasų išdavimo, Lietuvos sienos su Baltarusija apsaugos ir kiti.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.