V. Čmilytė-Nielsen: noriu, kad Lietuvos ir Taivano ryšiai taptų sėkmės istorija

Iki savaitės vidurio Taivane viešėsianti Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen teigia, kad Lietuva vertina ryšius su Taivanu, kuris išpažįsta tas pačias vertybes, todėl demokratijoms bendradarbiauti ypač svarbu dabar, kai pasaulyje daugėja neramumų.

Seimas, Viktorija Čmilytė-Nielsen<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Seimas, Viktorija Čmilytė-Nielsen<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Viktorija Čmilytė-Nielsen.<br>ELTA / Karolina Gudžiūnienė nuotr.
Viktorija Čmilytė-Nielsen.<br>ELTA / Karolina Gudžiūnienė nuotr.
Viktorija Čmilytė-Nielsen<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Viktorija Čmilytė-Nielsen<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Viktorija Čmilytė Nielsen <br>T.Bauro nuotr.
Viktorija Čmilytė Nielsen <br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Oct 23, 2023, 4:16 PM

„Mūsų šalių ryšiai įgauna pagreitį, yra kuo pasidžiaugti, bet, tikiu, galime dar daugiau ir greičiau. Verslas ir ekonomika – sritys, kuriose atsiveria daug bendradarbiavimo galimybių. Todėl neatsitiktinai į Taivaną atvykau su verslo delegacija“, – Seimo kanceliarijos pranešime spaudai sakė V. Čmilytė-Nielsen.

Anot jos, Lietuva Taivaną laiko vertingu partneriu, ypač puslaidininkių, lazerinių technologijų ir kituose didelės pridėtinės vertės sektoriuose.

„Lietuva taip pat turi ką pasiūlyti, o mūsų technologijų ir inovacijų sektorius sparčiai auga. Noriu, kad Lietuvos ir Taivano ryšiai taptų sėkmės istorija. Bendrais veiksmais būtina parodyti, kad glaudžiai bendradarbiaujančios demokratijos suteikia konkrečios naudos ir savo žmonėms“, – susitikusi su Taivano prezidente Cai Ingven sakė V. Čmilytė-Nielsen.

Susitikime Seimo pirmininkės taip pat pažymėjo, kad Lietuvos ryšiai su Taivanu yra platesnės Lietuvos Indijos ir Ramiojo vandenynų strategijos dalis.

„Ši strategija – tai naujas ir svarbus žingsnis stiprinant Lietuvos bendradarbiavimą su šiuo regionu. Dabar yra aktyvi ryšių mezgimo stadija, atidarėme diplomatines atstovybes Seule, Singapūre, Australijoje“, – teigia V. Čmilytė-Nielsen.

Pirmadienį V. Čmilytės-Nielsen vadovauja delegacija taip pat susitiko su viceprezidentu Lai Čingte ir ministru pirmininku dr. Čen Čienjenu, be to, surengė B2B susitikimų Taivano technologijų arenoje.

ELTA primena, kad Seimo pirmininkės vadovaujama verslo misija Taivane truks iki spalio 25 dienos, trečiadienio. Vėliau parlamento vadovė su darbo vizitu lankysis Japonijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.