„Politico“ užfiksavo G. Landsbergio kritiką Vengrijos ministrui: klausė, ar vykdo Kremliaus interesus

Lietuvos diplomatijos vadovas Gabrielius Landsbergis sukritikavo Vengrijos užsienio reikalų ministrą Péterį Szijjártó dėl šalies premjero Viktoro Orbano susitikimo su Vladimiru Putinu, skelbia vienas įtakingiausių tarptautinių politinių leidinių „Politico“.

Gabrielius Landsbergis<br>T. Vinicko (ELTA) nuotr.
Gabrielius Landsbergis<br>T. Vinicko (ELTA) nuotr.
Seimo posėdis,Seimas Gabrielius Landsbergis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Seimo posėdis,Seimas Gabrielius Landsbergis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Gabrielius Landsbergis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Gabrielius Landsbergis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Gabrielius Landsbergis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Gabrielius Landsbergis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Viktorija Smirnovaitė

2023-10-24 16:16, atnaujinta 2023-10-24 16:54

„(Europos Sąjungos – ELTA) užsienio reikalų ministrų susitikimas Liuksemburge tapo proga kai kuriems ministrams išreikšti nepasitenkinimą Vengrijos premjero ir Rusijos prezidento Vladimiro Putino rankos paspaudimu, įvykusiu praėjusią savaitę Kinijoje“, – rašo „Politico“.

Skelbiama, kad po užsienio reikalų ministrų susitikimo, du jame dalyvavę diplomatai teigė, kad G. Landsbergis Vengrijos užsienio reikalų ministro P. Szijjártó pasiteiravo, ar Budapešto Europos Sąjungai (ES) keliami reikalavimai kyla tiesiogiai iš Vengrijos vyriausybės, „ar iš Kremliaus“.

„Politico“ teigimu, susilaukęs kritikos P. Szijjártó G. Landsbergiui atkirtęs, jog Vengrija esą nevykdo niekeno įsakymų.

Pats G. Landsbergis savo išsakytų žodžių autentiškumo leidiniui nei patvirtino, nei paneigė.

ELTA primena, kad praėjusią savaitę Rusijos prezidentas ir Vengrijos premjeras dvišalių pokalbių susitiko Pekine. Apie tai pranešė oficiali Vengrijos naujienų agentūra MTI, remdamasi V. Orbano atstovu.

Abu politikai Pekine dalyvavo aukščiausiojo lygio susitikime, skirtame Kinijos „Juostos ir kelio“ iniciatyvai (BRI). Šis V. Orbano vizitas ir užfiksuoti Vengrijos premjero rankų paspaudimai V. Putinui iššaukė nemažai kritikos.

Skelbiama, kad V. Orbanas per pokalbį su Rusijos prezidentu, kuris prieš 600 dienų pradėjo invaziją į Ukrainą, pabrėžė taikos svarbą. Ministras pirmininkas, anot jo, atstovo, sakė: „Visam žemynui, įskaitant Vengriją, ypač svarbu, kad liautųsi pabėgėlių srautai, sankcijos (Rusijai) ir mūšiai (Ukrainoje)“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.