V. Mitalas teigiamai vertina nutekintą Laisvės partijos „veiksmų planą“: dabar galima kalbėtis

Laisvės partiją atstovaujantis Vytautas Mitalas tvirtina, kad nepaisant valdančiosios koalicijos partnerių kritikos, gerai, kad į viešumą nutekėjo „laisviečių“ valdybos veiksmų planas, kuriame kalbama apie galimybę blokuoti kai kurias konservatorių iniciatyvas. Politiko teigimu, šis faktas sukūrė prielaidas koalicijoje kalbėtis apie mažiesiems partneriams svarbų ir Seime kelią sunkiai besiskinantį Civilinės sąjungos klausimą.

 V. Mitalas<br> M. Morkevičiaus (ELTA) nuotr,
 V. Mitalas<br> M. Morkevičiaus (ELTA) nuotr,
 V. Mitalas<br>V.Skaraičio nuotr.
 V. Mitalas<br>V.Skaraičio nuotr.
 V. Mitalas<br>R.Danisevičiaus nuotr.
 V. Mitalas<br>R.Danisevičiaus nuotr.
 V. Mitalas<br>A. Ufarto (ELTA) nuotr.
 V. Mitalas<br>A. Ufarto (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Oct 25, 2023, 9:26 AM

„Ir partijai gerai, ir koalicijoje galima kalbėtis dėl tam tikrų tikslų pasiekimų. Bet tiesa yra ir ta, kad norisi dalykus daryti, o ne tik kalbėti apie jų darymą“, – teigė V. Mitalas, pažymėdamas, kad nesiims ieškoti dokumentą nutekinusių partiečių.

„Tyrimo nedarysime dėl nutekinimo“, – akcentavo V. Mitalas.

Koalicijos partneriai sukritikavo tai, kad buvo nutekintas Laisvės partijos valdybos veiksmų planas, kuriame kalbama apie galimybę blokuoti kai kurias konservatorių iniciatyvas, jei tik šie ir toliau nerodys pakankamai pastangų įkalbėti abejojančius partiečius balsuoti už Civilinę sąjungą. Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen įtardama, kad tai buvo padaryta tikslingai, pažymėjo, jog tai rodo politinį „laisviečių“ nebrandumą.

Naujienų portalo Delfi paviešintame veiksmų plane teigiama, kad jei įstatymo priėmimas patirs nesėkmę, Laisvės partija „gali būti priversta“ blokuoti visus TS-LKD teikiamus kandidatus į Europos komisaro pozicijas. Tarp kandidatų į šią poziciją neoficialiai minimas Gabrielius Landsbergis. Kaip rašė Delfi, „laisviečiai“ mano, kad, siekiant patvirtinti kandidatą į eurokomisarus, Laisvės partijos balsai bus lemiantys.

Liberalų sąjūdžio pirmininkės Viktorijos Čmilytės-Nielsen teigimu, tai, kad šis „planas“ atsidūrė viešumoje, rodo esamas įtampas ne koalicijoje, bet Laisvės partijoje.

„Sprendimas nutekinti vidinį partijos dokumentą sako daugiau ne apie santykius koalicijoje, bet apie įtampas pačioje Laisvės partijoje“, – praėjusią savaitę „Žinių radijui“ teigė politikė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.