V. Čmilytė-Nielsen pirmąją vizito dieną Tokijuje susitiko su moterimis lyderėmis

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen ketvirtadienį Tokijuje susitiko su moterimis lyderėmis. Kaip nurodoma pranešime žiniasklaidai, šis susitikimas skirtas Lietuvos ir Japonijos strateginės partnerystės paskelbimo pirmosioms metinėms.

Viktorija Čmilytė-Nielsen.<br>ELTA / Karolina Gudžiūnienė nuotr.
Viktorija Čmilytė-Nielsen.<br>ELTA / Karolina Gudžiūnienė nuotr.
Seimas, Viktorija Čmilytė-Nielsen<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Seimas, Viktorija Čmilytė-Nielsen<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 26, 2023, 2:35 PM, atnaujinta Oct 26, 2023, 2:36 PM

„Lietuvos ir Japonijos strateginė partnerystė suteikė naują pagreitį dvišaliams santykiams ir naujoms bendradarbiavimo galimybėms. Kaip tik šiandien buvo gera proga aptarti moterų lyderystę ir įtaką svarbioms valstybės sritims, pavyzdžiui, ekonomikai, mokslui, kultūriniams ryšiams, šalių saugumui, ir Lietuvos laimėjimams“, – sakė V. Čmilytė-Nielsen.

Seimo pirmininkė taip pat lankėsi Vasedos universiteto miestelyje, kur vyko gėlių padėjimo ceremonija prie Japonijos diplomato Čijunės Sugiharos, Antrojo pasaulinio karo metais Lietuvoje padėjusio išsigelbėti tūkstančius žydų, atminimo akmens.

V. Čmilytė-Nielsen Mori meno muziejaus 20-mečio parodoje „Mūsų ekologija: kad išgyventų planeta“ stebėjo Lietuvos menininkės Emilijos Škarnulytės vaizdo instaliaciją „Laiko strėlė“.

Penktadienį Seimo pirmininkė darbo vizito Tokijuje metu susitiks su Patarėjų Rūmų vicepirmininku Hirojukiu Nagahama, naujai išrinktu Atstovų Rūmų Pirmininku Fukuširu Nukaga, Lietuvos ir Japonijos parlamentinės draugystės grupės pirmininku Hirofumiu Nakasone ir kitais parlamentarais.

Taip pat Seimo vadovė penktadienį Mino mieste atidarys didžiausią metų Lietuvos kultūrinį renginį Japonijoje „Lithuania NOW“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.