Štai kaip Lietuva gyveno praėjusią savaitę – nuo Visagino iki pajūrio

Lietuvoje šią savaitę įvykių netrūko. „Lietuvos rytas“ pažvelgė, kas šią savaitę įvyko šalyje.

 Įvykiai Lietuvoje.<br> lrytas.lt koliažas.
 Įvykiai Lietuvoje.<br> lrytas.lt koliažas.
 Įvykiai Lietuvoje.<br>A.Ziabkaus nuotr.
 Įvykiai Lietuvoje.<br>A.Ziabkaus nuotr.
 Įvykiai Lietuvoje.
 Įvykiai Lietuvoje.
 Įvykiai Lietuvoje.
 Įvykiai Lietuvoje.
 Įvykiai Lietuvoje.
 Įvykiai Lietuvoje.
 Įvykiai Lietuvoje.
 Įvykiai Lietuvoje.
 Įvykiai Lietuvoje.
 Įvykiai Lietuvoje.
Daugiau nuotraukų (7)

Lrytas.lt

2023-10-28 12:32

Vaivadai

Ankstų rytą Panevėžio rajono gyvenvietėje į namo kieme esantį ūkinį pastatą nuėję šeimininkai rado sudegusį ant sienos kabantį kondicionierių.

Kadangi pastato durys ir langai buvo uždaryti, naktį plykstelėjusi liepsna negavo pakankamai deguonies ir po kurio laiko pati užgeso. Vis dėlto ugnis spėjo apgadinti po kondicionieriumi sukrautas lenteles. Šeimininkai kondicionierių buvo palikę budėjimo režimu.

Subartonys

Varėnos rajono kaime, rašytojo V.Krėvės-Mickevičiaus gimtojoje sodyboje veikiančiame memorialiniame muziejuje, buvo apdovanotas prozininkas, poetas, eseistas D.Kajokas už prozos kūrinių trilogiją „Kazašas“, „Ežeras ir kiti jį lydintys asmenys“ bei „Skudurėlių šventė“.

Jam įteikta Dainavos krašto V.Krėvės-Mickevičiaus literatūros premija (5 tūkst. eurų) ir pagal V.Krėvės apsakymą „Skerdžius“ sukurta skulptūrėlė – skerdžiaus Lapino ragas, simboliškai kviečiantis susiburti.

Išdagai

Ketvirtadienį apie 19 val. Šakių r. kaime lengvasis automobilis „Alfa Romeo“, vairuojamas 22 metų moters, susidūrė su 19-mečiu dviratininku.

Pirminiais duomenimis, vaikinas važiavo šalikele ir pasuko į važiuojamąją kelio dalį kaip tik tuo metu, kai automobilis lenkė dviratininką. Vaikinas dėl galvos traumos ir raktikaulio lūžio buvo išgabentas į Kauno klinikas.

Jauniškiai

Antradienį į Utenos rajono kaimą buvo kviečiami ir medikai, ir ugniagesiai gelbėtojai. Buvo gautas pranešimas, kad kukurūzų smulkintuvas įtraukė vyro koją.

Kai atvyko medikai, vyrui jau buvo suteikta pirmoji pagalba, užspausta kraujuojanti žaizda. Jis nebuvo praradęs sąmonės.

Ugniagesiai jį įkėlė į greitosios pagalbos automobilį. Susižalojęs ūkininkas buvo skubiai išgabentas į gydymo įstaigą Vilniuje.

Utena

Miesto senamiestyje yra ne vienas akcentas, primenantis skaudžią žydų tautos istoriją.

Holokausto istoriją primins ir šiomis dienomis Rinkos aikštėje pastatyta rūdinto metalo skulptūra. Kiaurai išpjauta vyro figūra simbolizuoja, kad visa žydų bendruomenė Utenoje buvo sunaikinta, jos nebėra.

Daukniškiai

Panevėžio rajono kaime užteko šeimininkams dviem valandoms išeiti iš namų, kai iškart prisistatė nusikaltėliai. Išlaužę katilinės duris jie pateko į vidų.

Vagys greitai rado šeimininkų laikytus auksinius papuošalus. Taip pat buvo pagrobtas laikrodis ir 3 tūkstančiai eurų.

Grįžę į namus savininkai rado tik išplėštas duris, vagys jau buvo dingę. Patirtą nuostolį nukentėjėliai įvertino 4,5 tūkst. eurų.

Vaidlonys

Ankstyvą ketvirtadienio rytą Anykščių rajono kaime užsidegė rąstinis ūkinis pastatas – sukrito stogas, perdanga, išdegė vidus.

Liepsnose žuvo 30 naminių paukščių (vištų, ančių, žąsų) ir 4 avys.

Pirminiais ugniagesių duomenimis, gaisras galėjo kilti dėl elektros instaliacijos gedimo.

Kriaunos

Rokiškio rajone kelio vingyje lengvojo automobilio nesuvaldęs 26 metų vairuotojas nulėkė nuo kelio ir apvirto.

Šalia teka Kriaunos upė, tačiau automobilis į ją neįkrito. Iš sudaužytos mašinos ėmė rūkti dūmai, paskui plykstelėjo ir liepsnos.

Palikęs ugnies apimtą automobilį vairuotojas spruko šalin, bet pareigūnai greitai jį nustatė. Į alkoholio matuoklį jis pripūtė beveik 1,8 promilės. „Dar aiškinamės, ar automobilį jis vairavo girtas, tačiau alkoholio gėrimas po eismo įvykio prilygsta vairavimui esant girtam“, – sakė pareigūnai.

Vilnius

Penktadienio rytas prasidėjo masine avarija – susidūrė dešimt automobilių.

Pranešimas apie avariją gautas 7 val. 26 min. Pranešta, kad pietiniame aplinkkelyje, pravažiavus posūkį į Lentvarį ir važiuojant Pagirių link, susidūrė dešimt automobilių. Į avariją pateko automobiliai „Fiat“, trys „Volvo“, „Audi“, „Renault“, „Opel“, „Mitsubishi“, „Chrysler“ ir BMW. Žmonės nenukentėjo. Visi įvykio dalyviai buvo blaivūs.

Panevėžys

Panevėžyje, Staniūnų gatvėje, policininkų dėmesį patraukė keistai besielgiantis 18-metis jaunuolis. Pamatęs patrulius jis spruko į arčiausiai esantį daugiabutį, tačiau pasislėpti nespėjo.

Iš paskos pasileidę pareigūnai spėjo pamatyti, kad laiptinėje bėglys atidarė elektros skydinės duris ir kažką užkišo.

Ten jis bandė paslėpti popieriaus lankstinuką su marihuana.

Kiek vėliau J.Zikaro gatvėje policininkus sudomino 32 metų vyro vairuojamas lengvasis automobilis. Ant sėdynės buvo padėta vandens pypkė su „žole“.

Šiaulių gatvėje gyventojai išvydo kambaryje liepsnojančią medinę sieną. Į sienoje esantį elektros lizdą šeimininkai buvo įjungę kelis elektros prietaisus, todėl neatlaikę apkrovos elektros laidai perkaito ir užsidegė.

Mediniame name gyvena dvi šeimos. Žmonės spėjo išeiti iš dūmuose skęstančio namo, tad gelbėtojams liko tik gesinti ugnį. Viena namo pusė smarkiai apdegė.

Durpyno gatvės daugiabučio namo laiptinėje susipyko trys 20, 36 ir 39 metų kaimynės.

Iš pradžių jos tik piktai apsižodžiavo. Aistroms vis labiau kaistant 36 metų moteris ėmėsi veiksmų – pagrasino sumušti jauniausią priešininkę. Ši išsigandusi spruko į namus ir užsirakino, nes chuliganė puolė daužyti jos buto durų.

Numuštas durų skambutis. Įpykusi moteris apdaužė ir kitos moters buto duris. Buvo iškviesta policija. Pirminiais duomenimis, į areštinę uždaryta moteris buvo blaivi.

Klaipėda

Kultūrų komunikacijų centro parodų rūmuose kiekvieną ketvirtadienį 11 val. vyksta senjorams skirti meno susitikimai, kuriuos veda menininkė ir pedagogė L.Liaudanskaitė. Ketvirtadienio susitikimų dalyviai apžiūri veikiančias parodas, po to vyksta diskusijos, kūrybiniai užsiėmimai.

Atvykusieji susipažįsta su įvairiomis meno technikomis, gali jas išbandyti praktiškai. Visa tai – nemokamai.

L.Liaudanskaitė – talentinga akvarelininkė, surengusi per dvidešimt parodų. Ji padeda senjorams perprasti šiuolaikinį meną, skirtingų autorių parodas, atskirus meno kūrinius.

Kretinga

Ketvirtadienį kretingiškiai pagaliau sulaukė savivaldybės ilgai žadėto Kretingos sporto centro atidarymo. Po 8 metus trukusių ir apie 8,5 mln. eurų kainavusių statybos darbų duris atvėrė šiuolaikiškas sporto centras su 25 metrų ilgio 4 takelių baseinu, garine pirtimi ir sauna. Bendras objekto plotas siekia apie 4,7 tūkst. kv. m. Didžiausią sporto centro erdvę užima apie 1,5 tūkst. kv. m pagrindinė sporto salė, kuri gali būti pritaikyta 5 sporto šakoms. Ši per 900 žiūrovų vietų turinti salė yra didžiausia rajone. Ilgai statomas objektas ne kartą buvo sulaukęs rajono gyventojų pašaipų. 2015 metų rudenį sporto centro pamatus paklojęs pirmasis rangovas bendrovė „Litcon“ už beveik 6,3 mln. eurų statybas žadėjo pabaigti per 6 metus, tačiau finansinių sunkumų patyrusi įmonė iš Kretingos pradingo 2019 metų pabaigoje palikusi 960 tūkst. eurų vertės nebaigtų darbų. Po pusantrų metų pabaigti objektą ėmėsi Vilniaus įmonė „HSC Baltic“, tačiau likę darbai ir defektų taisymas pabrango iki beveik 2,5 mln. eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.