G. Nausėda: ES aktyvumas sprendžiant sudėtingą tarptautinę situaciją yra labai svarbus

Praėjus daugiau kaip trims savaitėms po „Hamas“ teroristinio išpuolio prieš Izraelį, tarptautinė situacija vis labiau komplikuojasi, sako prezidentas Gitanas Nausėda, komentuodamas Jungtinėse Tautose išsiskyrusias nuomones.

Gitanas Nausėda.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Gitanas Nausėda.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-10-30 23:29, atnaujinta 2023-10-30 23:30

„Negaliu pasakyti, kad situacija stabilizuojasi. Deja, yra atvirkščiai“, – LRT televizijai pirmadienį teigė šalies vadovas.

„Tarptautinė aplinka labai sudėtinga ir todėl Europos Sąjungos aktyvumas sprendžiant šiuos klausimus yra labai svarbus“, – pridūrė jis.

G. Nausėdos teigimu, jeigu bent viena iš konflikto pusių nenorės situacijos deeskaluoti, konflikto numalšinti nepavyks.

„Jeigu viena pusė toliau kaitins situaciją, net ir kitai pusei norint siekti kažkokio kompromiso, kita pusė bus automatiškai, galima sakyti, užangažuota imtis atsakomųjų veiksmų ir konfliktas tiktai gilės“, – akcentavo prezidentas.

ELTA primena, kad po spalio 7 dieną „Hamas“ įvykdytų pražūtingų teroristinių išpuolių Izraelio pietuose, per kuriuos žuvo daugiau kaip 1,4 tūkst. žmonių, Izraelis ėmėsi atsakomųjų veiksmų – įvedė Gazos Ruožo blokadą ir bombarduoja teritoriją iš oro.

Sveikatos apsaugos ministerija „Hamas“ valdomame Gazos Ruože pranešė, kad srityje jau žuvo daugiau nei 8 tūkst. žmonių.

Liudininkų teigimu, į Gazos miesto priemiesčius įriedėjo dešimtys izraeliečių tankų. Praėjusią naktį regione vyko intensyvūs susirėmimai, per kuriuos, kariuomenės teigimu, buvo nukauta dešimtys „teroristų“. Apie nuožmias kautynes pranešė ir „Hamas“.

„Hamas“ ligi šiol paleido keturis įkaitus ir yra pasiūliusi paleisti jų daugiau, mainais į Izraelyje laikomus palestiniečius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.