A. Skaisgirytė: tyrimas apie prastas darbo sąlygas turėjo paskatinti URM vadovybę padaryti atitinkamas išvadas

Šalies vadovo Gitano Nausėdos vyriausioji patarėja užsienio politikos klausimais Asta Skaisgirytė sako, kad Prezidentūra yra susipažinusi su Užsienio reikalų ministerijoje (URM) atliktu vidiniu tyrimu dėl blogų darbo sąlygų ir prasto mikroklimato. Tačiau, ar ministerija atliepė šio tyrimo išvadas, A. Skaisgirytės teigimu, nėra aišku.

 A. Skaisgirytė<br> J. Kalinsko (ELTA) nuotr.
 A. Skaisgirytė<br> J. Kalinsko (ELTA) nuotr.
Asta Skaisgirytė<br>T.Bauro nuotr.
Asta Skaisgirytė<br>T.Bauro nuotr.
Saulius Skvernelis, Asta Skaisgirytė, Remigijus Žemaitaitis<br>V.Skaraičio nuotr.
Saulius Skvernelis, Asta Skaisgirytė, Remigijus Žemaitaitis<br>V.Skaraičio nuotr.
Asta Skaisgirytė<br>V.Skaraičio nuotr.
Asta Skaisgirytė<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Augustė Lyberytė

Oct 31, 2023, 9:10 AM

„Mes matėme tą atliktą tyrimą ir jo rezultatus. Vėlgi, manau, kad tai turėjo paskatinti Užsienio reikalų ministerijos vadovybę padaryti atitinkamas išvadas ir tą klimatą stengtis maksimaliai pagerinti“, – antradienį „Žinių radijui“ sakė A. Skaisgirytė.

„Žmonės tikrai nebuvo patenkinti savo darbo sąlygomis, apmokėjimu, karjeros siekimo galimybėmis ir panašiai. Visi šie klausimai, kurie yra svarbūs darbuotojams, gali būti išspręsti su jais kalbantis ir atitinkamai bandant keisti teisės aktus, kad tie darbuotojų lūkesčiai būtų atliepti“, – aiškino prezidento patarėja.

Klausimus dėl URM mikroklimato ir vadovybės kompetentingumo dar rugsėjį ėmė kelti Seimo socialdemokratai – tada viešojoje erdvėje pasirodžius informacijai apie itin prastą valstybės tarnautojų darbo aplinką ministerijoje jie ragino šalies diplomatijos vadovą Gabrielių Landsbergį paviešinti 2022 metais atliktą tyrimą.

A. Skaisgirytė sutiko, jog visuomenė galėtų būti supažindinta su šio URM tyrimo rezultatais. Visgi, akcentavo ji, svarbiausia yra tai, kad ministerija atkreiptų dėmesį į darbuotojų lūkesčius.

„Žinoma, kad (visuomenė – ELTA) galėtų sužinoti. Turbūt, nėra didžiulė paslaptis, galima būtų ir paviešinti. Tačiau, vėlgi, akcentą dėčiau kitur (...) – tam, kad būtų atitinkamai atsižvelgta į tuos tyrimus ir kažkas daroma tam, kad žmonės jaustų daugiau pasitenkinimo diplomatinėje tarnyboje“, – pabrėžė šalies vadovo patarėja.

Visgi, klausiama, ar URM atsižvelgė į atlikto audito rezultatus, A. Skaisgirytė teigė negalinti atsakyti.

„Nežinau“, – teatsakė ji.

Apie 2022 m. atlikto Vyriausybinio sektoriaus darbuotojų motyvacijos ir pasitenkinimo darbu tyrimo rezultatus pirmieji skelbė portalas alta.lt. Pranešta, kad URM darbuotojai nėra patenkinti karjeros perspektyvomis, darbo užmokesčiu. Pastebėta, kad trūksta dialogo tarp ministerijos darbuotojų ir vadovybės.

Po viešojoje erdvėje pasirodžiusios informacijos Seimo socialdemokratai kreipėsi į ministrą G. Landsbergį, ragindami atsakyti į iškeltus klausimus dėl prastų darbo sąlygų URM bei paviešinti visą tyrimo informaciją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.