STT vadovui L. Pernavui teko tarptautinės pareigos

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) direktorius Linas Pernavas išrinktas Europos partnerių prieš korupciją (EPAC) ir Europos Sąjungos kontaktinių asmenų prieš korupciją tinklo (EACN) valdybos prezidentu.

Linas Pernavas<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Linas Pernavas<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Linas Pernavas<br>V.Skaraičio nuotr.
Linas Pernavas<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 3, 2023, 7:13 PM

Dviejų metų kadencijai į šias pareigas STT direktorius išrinktas Dubline vykusioje EPAC/EACN metinėje konferencijoje.

Kaip skelbiama STT pranešime spaudai, 22-ojoje konferencijoje dalyvavo beveik 200 dalyvių, atstovaujančių daugiau kaip 100 institucijų iš daugiau kaip 30 valstybių.

„Pagrindiniai mano, kaip EPAC/EACN prezidento, prioritetai ir bus stiprinti tarpinstitucinį bendradarbiavimą ir dalijimąsi gerąja patirtimi, sudaryti sąlygas veiksmingai keistis informacija, užtikrinti prieigą prie informacijos ir skatinti naudoti naujausius technologinius sprendimus“, – sakė naujasis EPAC/EACN prezidentas L. Pernavas.

Metinės konferencijos ir Generalinės asamblėjos metu patvirtinta EPAC/EACN valdyba. Antrai kadencijai paskirti EPAC/EACN viceprezidentai – Ernst Schmid, Austrijos vidaus reikalų ministerijos Federalinio antikorupcijos biuro (BAK) departamento vadovas (antikorupcijos kryptis), ir Lucile Rolland, Prancūzijos nacionalinės policijos Generalinės inspekcijos vadovo pavaduotoja (policijos priežiūros kryptis). Taip pat EPAC/EACN viceprezidentų pavaduotojai – Traian Mihăiţă Bârlici, Rumunijos vidaus reikalų ministerijos Kovos su korupcija generalinio direktorato (DGA) Prevencijos direktorato vadovas (antikorupcijos kryptis), ir Hugh Hume, Airijos policijos ombudsmenų komisijos (Garda Síochána Ombudsman Commission) narys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.