URM pradėjo tyrimą dėl ambasadoriaus D. Matulionio

Dėl Lietuvos ambasadorius prie NATO Deivido Matulionio Užsienio reikalų ministerijoje (URM) pradėta tarnybinio nusižengimo tyrimo procedūra, rašo naujienų portalas Delfi.

 D. Matulionis<br> D. Labučio (ELTA) nuotr.
 D. Matulionis<br> D. Labučio (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 6, 2023, 5:50 PM, atnaujinta Nov 6, 2023, 5:54 PM

„Dėl ambasadoriaus D. Matulionio pradėta tarnybinio nusižengimo tyrimo procedūra, kuri turėtų būti baigta lapkričio pirmoje pusėje. Tyrimas atliekamas dėl galimo instrukcijų nesilaikymo, kas vertintina kaip galimas tarnybinis nusižengimas“, – Delfi teigė URM Komunikacijos ir kultūrinės diplomatijos departamentas.

Naujienų portalo žiniomis, URM aiškinasi, ar D. Matulionis nesilaikė valstybės institucijų suteikto mandato derėdamasis dėl NATO komunikato ir formuluotės apie vokiečių brigados dislokavimą Lietuvoje.

D. Matulionis Delfi teigė, kad nusiskundimų dėl savo darbo nėra gavęs.

Prezidentas Gitanas Nausėda yra teigęs, kad pasitiki tiek kaltinimu mobingu susilaukusio Lietuvos ambasadoriumi Jungtinėje Karalystėje Etivydu Bajarūnu, tiek ambasadoriumi prie NATO D. Matulioniu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.