Demokratai „Vardan Lietuvos“ išrinko penkis kandidatus dalyvauti prezidento rinkimuose

Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ skyriai, baigiantis laikui, per kurį buvo galima siūlyti pretendentus į kandidatus dalyvauti Lietuvos Respublikos Prezidento rinkimuose, išrinko penkis kandidatus.

 Saulius Skvernelis.<br>V.Skaraičio nuotr.
 Saulius Skvernelis.<br>V.Skaraičio nuotr.
V. Bakas<br>D. Labučio (ELTA) nuotr.
V. Bakas<br>D. Labučio (ELTA) nuotr.
Linas Kukuraitis<br>D. Labučio (ELTA) nuotr.
Linas Kukuraitis<br>D. Labučio (ELTA) nuotr.
A. Butkevičius<br>M. Morkevičiaus (ELTA) nuotr.
A. Butkevičius<br>M. Morkevičiaus (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2023-11-07 12:19

Pretendentu jau anksčiau buvo pasiūlytas Demokratų sąjungos pirmininkas Saulius Skvernelis, Demokratų „Vardan Lietuvos“ frakcijos Seime seniūno pavaduotojas, buvęs socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis, Demokratų „Vardan Lietuvos“ frakcijos narys Vytautas Bakas, taip pat – buvęs krašto apsaugos viceministras ir NATO generalinio sekretoriaus pavaduotojas Giedrimas Jeglinskas.

Praėjusios savaitės pabaigoje, gavus skyrių sprendimus, paaiškėjo, kad pretendentu siūlomas ir Demokratų „Vardan Lietuvos“ frakcijos narys ir buvęs ministras pirmininkas Algirdas Butkevičius.

„Natūralu, kad skyriai aktyviausiai siūlė partijos pirmininką Saulių Skvernelį, be to, kas labai svarbu, tai rodo, kad partijos vadovu pasitikima. Kartu maloniai nustebino, kad antras populiariausias kandidatas – partijos draugo statusą turintis Giedrimas Jeglinskas. Manome, kad šis sprendimas susijęs su nuolat kintančia saugumo padėtimi.

Giedrimas buvo NATO generalinio sekretoriaus pavaduotoju, tad jo tarptautinė patirtis, žinios ir galimybės tikrai pateisintų visuomenės lūkesčius“, – sakė partijos rinkimų štabo vadovas ir Seimo narys Lukas Savickas.

Atsižvelgiant į tai, kad keletas skyrių informavo, jog, siekiant išdiskutuoti galimus kandidatus, užtruko sprendimo priėmimo procedūros, likusių skyrių keliamų kandidatų partijos administracija laukia artimiausiu metu. Tada paaiškės, ar šis penketas galutinis, ar ne.

Lapkričio 11 d. Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ politinės tarybos susirinkime pirmą kartą istorijoje bus išrinktas Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ kandidatas į Lietuvos Respublikos Prezidentus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.