J. Survila: Lietuva remia Armėnijos demokratinio vystymosi kryptį

Lietuva remia Armėnijos demokratinio vystymosi kryptį, sako užsienio reikalų viceministras Jonas Survila, ketvirtadienį Vilniuje susitikęs su kolega Paruyr Hovhannisyan, atvykusiu dalyvauti „Demokratijos ateities forume“.

Užsienio reikalų viceministras Jonas Survila.<br>Mariaus Morkevičiaus (ELTA) nuotr.
Užsienio reikalų viceministras Jonas Survila.<br>Mariaus Morkevičiaus (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 9, 2023, 7:53 PM

„Lietuva vertina Armėnijos pasirinktą demokratinio vystymosi kryptį ir tvirtai remia ES mediacijos pastangas siekiant taikaus, tvaraus bei visapusiško Armėnijos ir Azerbaidžano konflikto sprendimo diplomatinėmis priemonėmis“, – teigė J. Survila.

Užsienio reikalų ministerija (URM) nurodo, kad Lietuva aktyviai siekia reikšmingesnio ir gilesnio Europos Sąjungos (ES) ir Armėnijos bendradarbiavimo bei ES paramos, skirtos Armėnijos saugumo ir atsparumo stiprinimui bei ekonominės diversifikacijos įgyvendinimui.

„Lietuva yra pasirengusi stiprinti dvišalius ryšius saugumo, energetikos, prekybos, mokslo ir technologijų srityse, padėdama Armėnijai įgyvendinti demokratines reformas“, – rašoma URM išplatintame pranešime.

Susitikimo metu Armėnijos užsienio reikalų ministras pristatė saugumo padėtį Pietų Kaukazo regione ir iššūkius, su kuriais šiuo metu susiduria šalis.

ELTA primena, kad rugsėjo 19 dieną Azerbaidžanas surengė netikėtą, vieną dieną trukusį puolimą prieš armėnų separatistų pajėgas.

Tris dešimtmečius Kalnų Karabachą kontroliavę armėnų separatistai po mūšių sutiko nusiginkluoti, išformuoti savo vyriausybę ir integruotis į Azerbaidžaną.

Iš Kalnų Karabacho išvyko beveik visi 120 tūkst. gyventojų ir dėl to Armėnija susidūrė su pabėgėlių krize.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.