G. Jakštas: užtikrinti kuo geresnę šalies moksleivių ugdymo kokybę galime tik dirbdami išvien

Švietimo, mokslo ir sporto ministras Gintautas Jakštas sako, kad nors valstybės bei savivaldos institucijos ir turi aiškiai apibrėžtas atsakomybes švietimo srityje, labai svarbus glaudus jų tarpusavio bendradarbiavimas, kad būtų užtikrintos tinkamos ugdymo sąlygos kiekvienam vaikui.

G. Jakštas<br>D. Labučio (ELTA) nuotr.
G. Jakštas<br>D. Labučio (ELTA) nuotr.
G. Jakštas<br>ELTA / A.Ufarto nuotr.
G. Jakštas<br>ELTA / A.Ufarto nuotr.
G. Jakštas<br>R.Danisevičiaus nuotr.
G. Jakštas<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Nov 10, 2023, 2:14 PM

„Mokinių ugdymo kokybė, tolygus jo prieinamumas yra ir valstybės, ir savivaldybių, ir mokyklų interesas. (...) Tačiau tam, kad švietimas funkcionuotų sklandžiai, turime dirbti išvien, prisiimdami savo pareigas ir kartu palaikydami vieni kitus“, – penktadienį Regionų forume sakė G. Jakštas.

Ministras akcentavo ir tai, kad, kalbant apie įtraukųjį ugdymą, Švietimo, mokslo ir sporto ministerija (ŠMSM) stengiasi kiek įmanydama padėti savivaldybėms, tačiau, anot jo, tai nereiškia, jog visa atsakomybė tenka būtent ministerijai.

„Tai nereiškia, kad savivaldybėms nebereikia tuo rūpintis“, – teigė jis.

Nors švietimo pagalba, švietimo įstaigų tinklas, su tuo susijęs mokinių pavėžėjimas, ikimokyklinis ugdymas, neformalusis švietimas ir kitos švietimo sritys yra savivaldybių atsakomybė, ministerija kasmet skiria finansinę paramą savivaldybėms, kad jos galėtų tinkamai atlikti šias savo funkcijas.

Ministerijos duomenimis, pastaraisiais metais valstybė gerokai padidino lėšas švietimo pagalbai, nuo 2020 m. valstybės dotacija švietimo pagalbai finansuoti išaugo kone dvigubai: nuo 74 mln. eurų 2020 metais iki 136 mln. eurų 2023-iaisiais.

Regionų forumo metu G. Jakštas taip pat dėkojo savivaldybėms, skiriančioms ypatingą dėmesį naujų mokytojui pritraukimui. Skelbiama, kad beveik 100 pedagogikos studentų šį rudenį iš anksto sudarė ir įsidarbinimo mokykloje sutartį ir gauna 539 eurų dydžio stipendiją kas mėnesį.

ELTA primena, penktadienį Prezidento rūmuose vyksta šalies vadovo Gitano Nausėdos inicijuotas kasmetinis Regionų forumas, skirtas svarbiausiems regioninės politikos klausimams aptarti.

Pranešimus jame pristato švietimo, mokslo ir sporto ministras Gintautas Jakštas, prezidento patarėjas Nerijus Kaučikas. Diskusijoje dalyvauja ministerijų atstovai, savivaldybių merai bei ekspertai.

Jau penktą kartą vykstantis forumas tradiciškai organizuojamas kartu su Vidaus reikalų ministerija (VRM) ir LSA.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.