G. Nausėda atidarė Regionų forumą: siekiant teigiamų pokyčių, svarbu išgirsti savivaldos poziciją

Prezidentas Gitanas Nausėda, penktadienį atidarymas penktąjį Regionų forumą, pažymėjo, kad bet kokie teigiami valstybės pokyčiai neįsivaizduojami be aktyvios savivaldos.

 G. Nausėda<br> Prezidento kanceliarijos nuotr.
 G. Nausėda<br> Prezidento kanceliarijos nuotr.
G. Nausėda<br>T.Bauro nuotr.
G. Nausėda<br>T.Bauro nuotr.
G. Nausėda<br>Ž. Gedvilos (ELTA) nuotr.
G. Nausėda<br>Ž. Gedvilos (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2023-11-10 11:33, atnaujinta 2023-11-10 11:36

„Visą šį laiką drauge dirbome, klodami pamatus tęstiniam vietos ir centrinės valdžių bendradarbiavimui. Būtent savivaldos balsas, anksčiau dažnai ignoruotas ar vertintas su nepasitikėjimu, man buvo kelrodis, siekiant išjudinti teigiamus pokyčius visoje Lietuvoje“, – kreipdamasis į Regionų forumo dalyvius pabrėžė prezidentas.

Šalies vadovas akcentavo, kad šis renginys yra puiki galimybė išsamiai aptarti regionų plėtros programos įgyvendinimo eigą.

„Pasakysiu atvirai: ligšiolinis procesas, o ypač jo tempas, manęs netenkino. Neabejoju, kad netenkino ir daugelio Jūsų. Džiaugiuosi, kad pastaruoju metu daugėja ženklų, kad solidi europinė parama – 1,6 mlrd. eurų – vis dėlto gali pasiekti regionus. Tai yra didelė ir reikšminga suma, kuri gali ir turi prisidėti prie vykdomų reformų sėkmės ir bendros savivaldybių pažangos“, – teigė šalies vadovas.

Anot Prezidentūros pranešimo, renginio dalyviai jo pirmojoje dalyje aptarė ir konkrečias reformass švietimo ir sveikatos srityse, kurios tiesiogiai palies savivaldybių gyventojus ir lems jų pasitikėjimą ne tik savivalda, bet ir visa valstybe. Prezidentas pabrėžė, kad tai, kaip bus įgyvendinamos šios reformos, ir ar jas lydės sėkmė, iš dalies priklausys ir nuo susisiekimo infrastruktūros, kuri yra vis dar opi problema daugelyje Lietuvos savivaldybių.

„Šiandien, kai fizinė švietimo ir sveikatos paslaugų teikimo vieta tolsta nuo daugelio regionų gyventojų, ji turi būti greitai ir patogiai pasiekiama, kad netaptų reformų Achilo kulnu. Turime tai įvertinti – ir atitinkamai reaguoti“, – akcentavo G. Nausėda.

ELTA primena, penktadienį Prezidento rūmuose vyksta šalies vadovo Gitano Nausėdos inicijuotas kasmetinis Regionų forumas, skirtas svarbiausiems regioninės politikos klausimams aptarti.

Pranešimus jame pristatys švietimo, mokslo ir sporto ministras Gintautas Jakštas, prezidento patarėjas Nerijus Kaučikas. Diskusijoje dalyvaus ministerijų atstovai, savivaldybių merai bei ekspertai.

Jau penktą kartą vykstantis forumas tradiciškai organizuojamas kartu su Vidaus reikalų ministerija (VRM) ir LSA.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.