Lietuvoje viešintis Taivano užsienio reikalų ministras susitiko su V. Landsbergiu: buvo didelė garbė

Lietuvoje viešintis Taivano užsienio reikalų ministras Joseph Wu penktadienį susitiko su pirmuoju nepriklausomos Lietuvos valstybės vadovu, Aukščiausios Tarybos-Atkuriamojo Seimo pirmininku Vytautu Landsbergiu.

Prof. Vytautas Landsbergis.<br>K. Gudžiūnienės/ELTA nuotr.
Prof. Vytautas Landsbergis.<br>K. Gudžiūnienės/ELTA nuotr.
Prof. Vytautas Landsbergis.<br>R.Šeškaičio nuotr.
Prof. Vytautas Landsbergis.<br>R.Šeškaičio nuotr.
Prof. Vytautas Landsbergis.<br>ELTA / T. Vinicko nuotr.
Prof. Vytautas Landsbergis.<br>ELTA / T. Vinicko nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Viktorija Smirnovaitė

Nov 10, 2023, 2:38 PM, atnaujinta Nov 10, 2023, 2:50 PM

„Buvo didelė garbė susitikti su šiandieninės Lietuvos kūrėju, profesoriumi V. Landsbergiu. Jis sunkiai kovojo, kad šalis atgautų nepriklausomybę 1991 m.“ – penktadienį socialinio tinklo „X“ paskyroje paskelbė Taivano Užsienio reikalų ministerija.

ELTA primena, kad ketvirtadienį ir penktadienį Lietuvoje vieši Taivano užsienio reikalų ministras Josephas Wu. Visgi J. Wu susitikimai su užsienio reikalų ministru Gabrieliumi Landsbergiu ar prezidentu nebuvo numatyti. Tai tarp Lietuvos politikų sukėlė dviprasmiškas reakcijas.

Lietuvai leidus Vilniuje veikti taivaniečių atstovybei, paaštrėjo Vilniaus ir Pekino santykiai. 2021 m. pabaigoje Pekinas pritaikė griežtas diplomatines ir ekonomines sankcijas. Be to, Kinijos užsienio reikalų ministerija oficialiai pakeitė diplomatinių santykių su Lietuva lygį – nuo ambasadoriaus iki laikinojo reikalų patikėtinio.

Įtampos dvišaliuose santykiuose tvyrojo ir anksčiau – po to, kai Lietuva pasitraukė iš „17+1“ bendradarbiavimo formato su Kinija. Tuomet šalies diplomatijos vadovas Gabrielius Landsbergis ragino Lietuvos pavyzdžiu sekti ir kitas Europos Sąjungos valstybes. Visgi, Vilniaus pavyzdžiu pasekė tik kaimyninės Estija ir Latvija.

Spalio pabaigoje Taivane lankėsi ir verslo misijai vadovavo Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.