Milda Kuizinaitė. Snaiges karpo ir mokytojai, ir kaliniai

Dienos trumpėja, Kalėdos artėja – pats metas nuotaiką praskaidrinti šventiniais papuošimais, kad ir popierinėmis snaigėmis. Ši puošmena – nereikalaujanti ypatingų sugebėjimų. Tik kažin ar pigiausia? Dėl to socialiniuose tinkluose susiginčijo ministrai.

Milda Kuizinaitė. Snaiges karpo ir mokytojai, ir kaliniai.<br> Lrytas.lt montažas.
Milda Kuizinaitė. Snaiges karpo ir mokytojai, ir kaliniai.<br> Lrytas.lt montažas.
 Gintautas Jakštas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
 Gintautas Jakštas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 10, 2023, 2:44 PM, atnaujinta Nov 10, 2023, 2:56 PM

Antai švietimo, mokslo ir sporto ministras G.Jakštas feisbuke paskelbė gražiausių snaigių konkursą, nors paties nufotografuota snaigė tikrai nepretenduoja į tokį titulą.

Ministras pasiaiškino, kad jo snaigė – per pigi, mat iš ekonomikos ir inovacijų ministrės A.Armonaitės sužinojęs, kad mokymo įstaigos per metus snaigėms karpyti išleidžia net 100 milijonų eurų.

Snaigių karpymu ministrė pavadino mokytojų veiklą ne pamokų metu, kuriai ir skirta ši solidi suma. Pasvarstęs, jog už 100 milijonų eurų snaigės būtų daug dailesnės ir grakštesnės, G.Jakštas kolegei paaiškino, kad mokytojo etatą sudaro 1512 valandų per metus, iš kurių pamokos užima 888 valandas. Kitas laikas skirtas ne tik snaigėms karpyti – dar reikia ruoštis pamokoms ir taisyti mokinių darbus.

Kol ministrai socialiniuose tinkluose ginčijosi, kiek pinigų skirta rankdarbiams, Švietimo darbuotojų profesinė sąjunga Vilniaus savivaldybei išsiuntė prašymą leisti prie Seimo surengti mitingą, kuriuo būtų pradėta antroji mokytojų streiko banga.

Nuo lapkričio 22-osios streikuoti ir nedirbti pasiruošę mokytojai iki Kalėdų galės prikarpyti tiek snaigių, kad užtektų abiejų ministerijų langams papuošti. Gal tada ir paaiškės, kiek jos kainuoja.

Dėl snaigių karpymo kainos galvos nesuka tik Kalėjimų departamentas – ši veikla nuteistuosius esą moko gero elgesio.

Tačiau vienas kalinių prieš kelias dienas radijo laidoje svarstė, kaip snaigių karpymas galėtų išauklėti žmogų pražudžiusį neblaivų vairuotoją.

Šiai temai labiau tinka butelis su mediniu kryžiumi viduje. Tokį kalinio kūrinį kalėjimų elektroninėje parduotuvėje galima nusipirkti už 18,15 euro.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.