Paaiškėjo netikėtai Lietuvoje atsidūrusios Rusijos pilietės likimas: sprendimas priimtas atvykus dukrai

Spalio viduryje iš Turkijos į Rusiją skridusi, bet, sutrikus sveikatai, Lietuvoje likusi Rusijos pilietė penktadienį buvo perduota Baltarusijai.

Spalio viduryje iš Turkijos į Rusiją skridusi, bet, sutrikus sveikatai, Lietuvoje likusi Rusijos pilietė penktadienį buvo perduota Baltarusijai.<br>lrytas.lt montažas.
Spalio viduryje iš Turkijos į Rusiją skridusi, bet, sutrikus sveikatai, Lietuvoje likusi Rusijos pilietė penktadienį buvo perduota Baltarusijai.<br>lrytas.lt montažas.
Giedrius Mišutis (dešinėje).<br>T.Bauro nutor.
Giedrius Mišutis (dešinėje).<br>T.Bauro nutor.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2023-11-10 13:45, atnaujinta 2023-11-11 08:42

Į Rusiją skridęs lėktuvas spalio 18 dieną buvo priverstas leistis į Vilniaus oro uostą, nes iškilo pavojus 1973 metų gimimo moters gyvybei.

Nors vizos neturėjo ir formaliai Lietuvoje būti negalėjo, Rusijos pilietė humanitariniais pagrindais buvo gydoma Respublikinėje Vilniaus universitetinėje ligoninėje.

Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) atstovas Giedrius Mišutis naujienų portalui lrytas.lt nurodė, kad pasieniečiai surašė sprendimą dėl Rusijos pilietės grąžinimo ir įpareigojimo išvykti iš Lietuvos ir penktadienio rytą moteris buvo perduota Baltarusijos pareigūnams.

„Šiandien ryte per Medininkų pasienio kontrolės punktą ji buvo perduota į Baltarusiją. Iš Universitetinės ligoninės su greitąja pagalba ji buvo atvežta iki sienos linijos, ir per ją iš Lietuvos greitosios pagalbos perduota į Baltarusijos greitąją pagalbą“, – informavo G.Mišutis.

VSAT atstovas nurodė, kad moteris sąmonę atgavo, tačiau jos būklė išlieka itin sudėtinga.

Pasak G.Mišučio, į Lietuvą buvo atvykusi Rusijos pilietės dukra, kuri dalyvavo visuose transportavimo derinimuose ir lydėjo ją transportavimo metu.

Naujienų portalo lrytas.lt žiniomis, Rusijos pilietės dukra turėjo Austrijos išduotą Šengeno vizą.

Šiuo metu, tikėtina, moteris toliau vežama į Rusiją.

Spalio viduryje į Vilniaus oro uoste nusileidusį Turkijos oro linijų „Southwind Airlines“ orlaivį „Boeing 777–312“ atkreipė dėmesį lėktuvų entuziastai, socialiniuose tinkluose pradėję klausinėti, ar Lietuva atnaujino skrydžius tarp Vilniaus ir Maskvos.

Tačiau perdavus Rusijos pilietę į medikų rankas, orlaivis tęsė savo kelionę į Maskvą.

Tąkart Lietuvos oro uostų atstovas Tadas Vasiliauskas lrytas.lt pasakojo, kad dėl staiga pablogėjusios keleivių sveikatos Lietuvoje netikėtai nusileidžia bent keli orlaiviai per mėnesį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.