Šalies vadovai sveikina Lenkiją Nepriklausomybės dienos proga

Prezidentas Gitanas Nausėda pasveikino Lenkijos šalies vadovą Andrzejų Dudą Nepriklausomybės dienos proga.

Lietuva, Lenkija.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Lietuva, Lenkija.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 11, 2023, 9:46 AM

Prezidentas pabrėžė, kad Lietuva vertina tvirtus dvišalius santykius su Lenkija, paremtus abipuse pagarba ir nuoširdžia draugyste, bei produktyvų bendradarbiavimą NATO ir Europos Sąjungoje (ES).

„Drauge sprendžiame saugumo, politinius ir ekonominius klausimus. Ypač vertinu mūsų šalių bendradarbiavimą gynybos srityje. Esu užtikrintas, kad, nepaisant pokyčių Lenkijos politinėje arenoje, strateginė partnerystė ir bendradarbiavimas tarp mūsų šalių išliks intensyvūs ir efektyvūs. Aktyvus Jūsų šalies vaidmuo yra ypač reikšmingas šiuo sudėtingu laikotarpiu, siekiant užkirsti kelią įvairiapusiškoms grėsmėms ir iššūkiams visai mūsų transatlantinei bendruomenei. Rusijai tęsiant brutalų karą prieš Ukrainą, vertiname Lenkijos paramą kovojančiai Ukrainai ir esame pasirengę toliau kartu visokeriopai ją remti“, – rašoma šalies vadovo sveikinime.

Prezidentas teigė tikintis, kad dvišaliai Lietuvos ir Lenkijos santykiai bei žmogiškieji ryšiai, ypač verslo, infrastruktūros, švietimo ir kultūros srityse, ir toliau plėsis. Šalies vadovas lenkams linkėjo vienybės, stiprybės, o Lenkijos valstybei – ilgų klestėjimo metų.

Tvirtos Vilniaus ir Varšuvos draugystės pagrindas – bendri laisvės ir demokratijos idealai, sako premjerė Ingrida Šimonytė, sveikindama Lenkiją Nepriklausomybės dienos proga.

„Labai vertiname Lietuvos ir Lenkijos strateginę partnerystę bei glaudų bendradarbiavimą, ypač stiprinant taisyklėmis pagrįstą tarptautinę tvarką ir demokratines vertybes ES ir visame pasaulyje. Lietuvos ir Lenkijos draugystė tvirta, nes jos pagrindas – bendri laisvės ir demokratijos idealai, glaudus bendradarbiavimas kuriant stiprią ir į ateitį žvelgiančią Europą, bendra atsakomybė už tvarią taiką mūsų žemyne ir už jo ribų“, – teigiama premjerės sveikinime.

„Lenkijos nepriklausomybės šventė – šventė ir Lietuvos žmonėms, nes stipri Lenkija stiprina ir Lietuvos saugumą. Tikiu, kad stipri Lietuva stiprina ir Lenkijos saugumą“, – sakoma Vyriausybės vadovės pranešime.

Vyriausybės vadovė taip pat neabejoja vieninga Lietuvos ir Lenkijos pozicija Ukrainos atžvilgiu.

„Neabejoju mūsų vienybe ir toliau nuosekliai remiant Ukrainą. Mūsų šalims ir visam demokratiniam pasauliui nepaprastai svarbu išlikti vieningiems ir didinti paramą Ukrainai, ginančiai ne tik savo nepriklausomybę ir teritorinį integralumą, bet ir viso demokratinio pasaulio saugumo tvarką bei vertybes“, – teigė premjerė.

Savo ruožtu, sveikindama Lenkijos Respublikos Seimo Maršalką Elżbietą Witek ir Senato Maršalką Tomaszą Grodzkį, Viktorija Čmilytė-Nielsen linkėjo visokeriopos sėkmės ir ryžto, kuriant saugią, klestinčią šalies ateitį.

„Švęsdami Nepriklausomybės dieną turime galimybę peržiūrėti savo šalies praeitį, dabartį ir ateitį, kartu išreikšti dėkingumą už tai, ką valstybė turi ir ką pasiekė. Šiandien Lietuva ir Lenkija – nepriklausomos, stiprios ir išdidžios Europos šeimos narės“, – sveikinime teigė Seimo pirmininkė.

„Šios svarbios šventės proga noriu padėkoti už Jūsų indėlį skatinant glaudų mūsų valstybių parlamentų bendradarbiavimą ir susitelkimą sprendžiant šių dienų iššūkius“, – rašė V. Čmilytė-Nielsen.

Lenkija atkūrė šalies nepriklausomybę 1918 m. lapkričio 11 d.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.