Štai kaip Lietuva gyveno praėjusią savaitę – nuo Visagino iki pajūrio

Lietuvoje šią savaitę įvykių netrūko. „Lietuvos rytas“ pažvelgė, kas šią savaitę įvyko šalyje.

Po susidūrimo BMW nulėkė nuo kelio ir rėžėsi į namą.
Po susidūrimo BMW nulėkė nuo kelio ir rėžėsi į namą.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Nov 11, 2023, 4:25 PM

Nida

Mizgirių gintaro muziejus pasipildė nauju eksponatu – menininkas E.Lukminas padovanojo skulptūrą „Neringa“.

Klaipėdietis skulptorius šį vienetinį kūrinį skyrė 586-ąjį gimtadienį švęsiančiai Nidai, jos gyventojams ir muziejaus šeimininkei Virginijai.

Šį savaitgalį Neringa pradeda švęsti kurorto 586-ąjį gimtadienį. Tris savaites čia vyks gausybė renginių. Tikrasis miesto gimtadienis – lapkričio 11-oji.

Šventė prasidės ryte nuo nemokamos istorinės ekskursijos, o po jos bus galima leistis Kuršių nerijos pašto stočių maršrutu. Vidurdienį visi kviečiami į Nidos smuklę aikštėje prie savivaldybės, kur bus galima paskanauti vietinių patiekalų. Vakare koncertą „Laiškai į kitą krantą“ surengs atlikėja J.Šeduikytė ir Neringos meno kolektyvai. Vėl sužibs Nidos švyturys.

Biržai

Ilgapirščiai, įsibrovę į Rotušės gatvėje esantį garažą, pavogė 6 naujus keturračius motociklus. Į garažą nusikaltėliai pateko per langą, iš vidaus atkabino duris ir išsitempė grobį.

Akivaizdu, kad nusikaltėliai turėjo krovininę mašiną, nes reikėjo daug vietos motociklams sutalpinti. Vagystę darbuotojai aptiko ryte. Jie garažą nuomojosi. Čia buvo daugiau motociklų, bet pavogti tik šeši.

Pandėlys

Rokiškio rajone vagys pridarė nuostolių 42 metų vyrui. Vagys, matyt, žinojo, kad jis namo kieme stovinčio automobilio bagažinėje laiko statyboms skirtus įrankius.

Buvo pavogtas smūginis suktuvas, diskinis pjūklas, 2 akumuliatoriniai grąžtai, įkroviklis su 4 akumuliatoriais, skersinės elektrinės staklės, akumuliatorinis kampinis šlifuoklis. Nuostolį vyras įvertino beveik 2,8 tūkst. eurų.

Vydmantai

Kitą vasarą dviratininkams ir pėstiesiems atsivers nauja trasa – planuojama nutiesti 4,7 kilometro ilgio taką nuo Kretingos iki Vydmantų gyvenvietės, kuri yra pusiaukelėje tarp Kretingos ir Palangos. Iki šiol dviratininkams tekdavo važiuoti plento pakraščiu.

Naujasis takas, kurio plotis – 2,5 metro, įsilies į Vydmantuose jau esančią trasą, kuria galima pasiekti kurortą. Jame bus įrengtos kelios poilsio vietos. Statybos darbai prasidės jau šį rudenį. Projekto sąmata – 3,6 mln. eurų.

Panevėžys

50-mečiam panevėžiečiui viešnagė pas pažįstamą moterį kainavo kone 4 tūkst. eurų. Pareiškimą policijai parašęs nukentėjėlis tikino, kad svečiavosi pas Liepų alėjoje gyvenančią moterį. Šeimininkė su svečiu girtavo.

Panevėžietis tikino, kad po išgertuvių piniginėje neberado beveik 4 tūkst. eurų.

Tinklų gatvėje, buvusioje „Ekrano“ gamyklos teritorijoje, užsidegus gamybinėms patalpoms iš jų buvo evakuoti 55 darbuotojai. Ant kojų buvo sukeltos gausios ugniagesių pajėgos. Liepsnojo elektros skydinė, tačiau liepsnos neišplito.

Gaisro plitimą pristabdė subėgę darbuotojai: išpurškė 20 gesintuvų. Ugniagesiai baigė gesinti ugnį.

Trakėnai

Kalvarijos pasienio užkardos pareigūnai, pastebėję įtartiną nuošaliau stovintį krovininį mikroautobusą „Volkswagen Crafter“ su latviškais numeriais, nutarė jį patikrinti. Vairuotojo – 41 metų ukrainiečio – dokumentai buvo tvarkingi.

Mikroautobuse pasieniečiai rado ant grindų sėdinčius 17 vyrų, kurie prisistatė Bangladešo piliečiais. Jie iš Baltarusijos nelegaliai pateko į Latviją ir tikėjosi per Lietuvą ir Lenkiją patekti į Vakarų Europą.

Rūdiškės

Penktadienį ryte Trakų rajono miestelyje, Ismonių ir Statybininkų gatvių sankryžoje, susidūrė automobilis BMW X5 ir mikroautobusas „Volkswagen Caravelle“. Po susidūrimo BMW nulėkė nuo kelio ir rėžėsi į namą. Pirminiais duomenimis, BMW nesustojo prie „Stop“ ženklo ir nepraleido pagrindiniu keliu važiuojančio „Volkswagen“.

BMW automobiliu važiavo 4 nepilnamečiai, dviem iš jų po 15 metų, kitiems dviem – po keturiolika. Visi jie išvežti į ligoninę. Kas sėdėjo prie vairo, aiškinamasi. Atvykę gelbėtojai šalia „Volkswagen“ mikroautobuso rado negyvą vyrą, jis per susidūrimą iškrito iš transporto priemonės ir žuvo.

Paaiškėjo, kad tai ilgametis Trakų policijos vyriausiasis tyrėjas. Šią savaitę pareigūnas atostogavo, pirmadienį turėjo grįžti į darbą. Kitiems mikroautobuso keleiviams ugniagesiai padėjo išlipti ir palydėjo juos pas medikus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.