V. Čmilytė-Nielsen nedramatizuoja biudžeto svarstymo atidėjimo: tvirtina, kad jis „labai geras“ ir „laisviečiams“

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen nesureikšmina Seimo sprendimo iš plenarinio posėdžio išbraukti pirmąjį 2024 m. valstybės biudžeto svarstymą. Ji tvirtina, kad Seimo Biudžeto ir finansų komitetas (BFK) turės ištaisyti padarytą klaidą, o tai, jog biudžetas yra „labai geras“, supranta ir „laisviečiai“, kuriems svarbus pajamų augimas.

Viktorija Čmilytė-Nielsen.<br>T.Bauro nuotr.
Viktorija Čmilytė-Nielsen.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ignas Dobrovolskas

Nov 14, 2023, 3:23 PM

„Nesureikšminčiau šio konkretaus balsavimo, manau čia daugiau nuotaikos balsavimas. Darbiečiai pastebėjo klaidelę, kuri ir anksčiau buvo daroma, ją BFK turės ištaisyti ir grįšime prie to paties svarstymo“, – antradienį parlamente žurnalistams teigė V. Čmilytė-Nielsen.

„Situacijos su šiandienos Seimo sprendimu nedramatizuočiau, visi puikiausiai supranta, kad biudžetas labai geras, tiems patiems laisviečiams, turintiems tris ministerijas, labai svarbu, jog augtų biudžetai. Manau, kad nereikėtų dramatizuoti to, kas įvyko“, – tvirtino ji.

Antradienį iš Seimo plenarinių posėdžių buvo išbrauktas pirmasis 2024 m. valstybės biudžeto svarstymas.

Už tokį opozicinės Darbo partijos frakcijos siūlymą balsavo 63, prieš – 53, susilaikė 6 parlamentarai.

Darbo partijos pirmininkas Andrius Mazuronis pateikęs siūlymą tikino, kad Seimo BFK išvada dėl biudžeto neatitiko parlamento statute keliamų reikalavimų. Tuo tarpu BFK pirmininkas Mindaugas Lingė aiškino, kad tokios komiteto išvados yra įprasta praktika, o siūlymai biudžetui yra nepagrįsti finansiniais šaltiniais.

Siūlymas išbraukti biudžeto svarstymą iš antradienio darbotvarkės buvo priimtas opozicijos frakcijų atstovų ir dviejų „laisviečių“, Ievos Pakarklytės ir Tomo Vytauto Raskevičiaus dėka. Jeigu minėti du parlamentarai būtų balsavę prieš arba susilaikę, tuomet dėl siūlymo būtų reikėję perbalsuoti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.