G. Landsbergis įsivaizduoja tolesnį darbą su tarnybinį nusižengimą padariusiu ambasadoriumi D. Matulioniu

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis sako dar nespėjęs susipažinti su tarnybinio tyrimo dėl Lietuvos ambasadoriaus prie NATO Deivido Matulionio išvadomis. Todėl politikas kol kas negali atsakyti, ar tokią išvadą patvirtins. Visgi, tolimesnį darbą su D. Matulioniu ministras įsivaizduoja.

 G.Landsbergis.<br> Ž.Gedvilo (ELTA) nuotr.
 G.Landsbergis.<br> Ž.Gedvilo (ELTA) nuotr.
 D.Matulionis.<br> D.Labučio (ELTA) nuotr.
 D.Matulionis.<br> D.Labučio (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 15, 2023, 1:28 PM, atnaujinta Nov 15, 2023, 2:27 PM

„Dar nespėjau susipažinti su pasiūlymo medžiaga. Paprastai retai nukrypstama nuo tokių pasiūlymų“, – trečiadienį prieš prasidedant Vyriausybės posėdžiui žurnalistams sakė G. Landsbergis.

„Geriau pakalbėkime, kai būsiu perskaitęs visą medžiagą“, – pridūrė jis.

Klausiamas, ar, nepaisant tarnybinio tyrimo išvadų, įsivaizduoja tolimesnį darbą su ambasadoriumi prie NATO, G. Landsbergis patikino, kad bendradarbiauti su diplomatu įmanoma.

„Taip“, – atsakė jis.

ELTA primena, kad pirmadienį URM suburta tarnybinio nusižengimo tyrimo komisija nustatė, kad Lietuvos ambasadorius prie NATO D. Matulionis padarė tarnybinį nusižengimą ir nesilaikė ministerijos instrukcijų. Nepaisant to, diplomatui nuobauda neskirta, atsižvelgiant į Aljanso viršūnių susitikimo rezultatus bei jų kontekstą.

„Atžvelgiant į NATO viršūnių susitikimo rezultatų kontekstą, sudėtinga įvertinti padarytą žalą valstybei, todėl komisija nesiūlo skirti nuobaudos“, – pranešė ministerija.

Dėl D. Matulionio URM tarnybinio nusižengimo tyrimo procedūra pradėta praėjusią savaitę, skelbė naujienų portalas Delfi. Tyrimas pradėtas dėl galimo ministerijos instrukcijų nesilaikymo.

Viešojoje erdvėje kilus diskusijoms dėl D. Matulionio, prezidentas Gitanas Nausėda nurodė, kad diplomatu pasitiki.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.