G. Nausėda paskyrė šešis naujus teisėjus

Prezidentas Gitanas Nausėda trečiadienį pasirašė dekretą dėl šešių teisėjų skyrimo bei priėmė jų priesaikas, praneša Prezidentūra.

Teisingumo deivė Temidė<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Teisingumo deivė Temidė<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Gitanas Nausėda<br>T.Bauro nuotr.
Gitanas Nausėda<br>T.Bauro nuotr.
Gitanas Nausėda<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Gitanas Nausėda<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2023-11-15 14:15

Šalies vadovo dekretu Alytaus apylinkės teismo Prienų rūmų teisėja paskirta Agneta Bulakė, Utenos apylinkės teismo Anykščių rūmų teisėja – Rūta Miškinytė, o Kauno apylinkės teismo Kauno rūmų teisėjos pareigas eis Agnė Stanevičiūtė.

Taip pat Kauno apylinkės teismo Kaišiadorių rūmų teisėju paskirtas Lukas Valauskas, Kauno apylinkės teismo Jonavos rūmų teisėju – Mindaugas Vegys, o Tauragės apylinkės teismo Šilalės rūmų teisėja – Monika Vyšniauskienė.

„Kiekvienam iš Jūsų teks didelė garbė – ir dar didesnė atsakomybė – teisingumą vykdyti Lietuvos Respublikos vardu. Eidami teisėjo pareigas, susidursite su nepaprastai sudėtingais iššūkiais“, – sveikindamas prisiekusius teisėjus sakė G. Nausėda.

Prezidentas teisėjus paragino išlikti nepriklausomais ir pabrėžė, kad nagrinėdami bylas, jie turės ne tik taikyti teisės normas, bet ir nešališkai spręsti žmonių likimus.

„Nuo šios akimirkos privalote atminti, kad konstitucinė vertybė – priimti teisme ne bet kokį, o būtent teisingą sprendimą“, – pridūrė Lietuvos vadovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.