V. Čmilytė-Nielsen patvirtino – jos pavardė minima dažniausiai tarp partijos kandidatų į Lietuvos prezidentus

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen sako, kad „laisviečiams“ dalyvauti kitų metų šalies vadovo rinkimuose yra „gyvybiškai svarbu“. Politikės teigimu, Laisvės partija yra nauja politinė jėga, todėl vertinant ir, pasak jos, labai blankų pasirodymą kovo mėnesį vykusiuose savivaldos rinkimuose, sprendimas kelti buvusio Konstitucinio Teismo (KT) pirmininko Dainiaus Žalimo kandidatūrą į prezidentus yra suprantamas.

Viktorija Čmilytė-Nielsen.<br>ELTA / Tomas Vinickas
Viktorija Čmilytė-Nielsen.<br>ELTA / Tomas Vinickas
Viktorija Čmilytė-Nielsen.<br>T.Bauro nuotr.
Viktorija Čmilytė-Nielsen.<br>T.Bauro nuotr.
Viktorija Čmilytė-Nielsen.<br>T.Bauro nuotr.
Viktorija Čmilytė-Nielsen.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Augustė Lyberytė

Nov 15, 2023, 9:43 AM, atnaujinta Nov 15, 2023, 9:45 AM

„Kalbant apie Dainių Žalimą – tai, matyt, irgi nebuvo labai didelė naujiena. Laisvės partijos, vėlgi, strategija yra suprantama: ji kaip nauja partija turi dalyvauti, jai tiesiog gyvybiškai svarbu dalyvauti visuose rinkimuose. Ypač turint galvoje labai blankų pasirodymą šių metų savivaldos rinkimuose“, – trečiadienį „Žinių radijui“ sakė V. Čmilytė-Nielsen.

Politikė taip pat įvertino ir praėjusį savaitgalį paaiškėjusią opozicinės Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ kandidatūrą – partija rems buvusį krašto apsaugos viceministrą Giedrimą Jeglinską.

„Demokratų kandidatas tikrai yra gerai žinomas pakankamai siauruose ratuose. Klausimas – kiek žinomumo užteks, kad būtų atgarsis visoje Lietuvoje? Matyt, čia ir bus didžiausias iššūkis kaip ir bet kuriam ekspertui, kandidatuojančiam tokiuose visos šalies rinkimuose“, – svarstė ji.

Liberalų sprendimas – gruodį

Tuo metu klausiama apie jos vadovaujamo Liberalų sąjūdžio planus, pirmininkė nurodė, kad iki gruodžio skyriai vis dar siūlo galimus kandidatus į prezidento postą. Visgi, V. Čmilytė-Nielsen pripažįsta – kol kas daugiausiai paramos sulaukia pati.

„Ketiname iki mėnesio pabaigos, matyt, gauti visus skyrių pasiūlymus ir apsispręsti partijos valdyboje, vėliau – taryboje. Laikomės tų datų, kurias buvome numatę“, – kalbėjo ji.

„Taip, mano pavardė yra keliama dažniausiai“, – nurodė V. Čmilytė-Nielsen.

Visgi, ar jau yra apsisprendusi dėl dalyvavimo rinkimuose, Seimo pirmininkė neatskleidė.

„Atsakymas bus paskelbtas tada, kada baigsis terminas (kelti kandidatus – ELTA)“, – tepasakė ji.

Šiuo metu apie keliamas ar remiamas kandidatūras paskelbė 5 politinės partijos. Tėvynės sąjungą-Lietuvos krikščionis demokratus rinkimuose atstovaus premjerė Ingrida Šimonytė, Lietuvos valstiečių žaliųjų sąjungos kandidatas bus Seimo narys, buvęs sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga, Lietuvos regionų partija rems Kazlų Rūdos merą Mantą Varašką, Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“ iškėlė Giedrimo Jeglinsko, o Laisvės partija – buvusio Konstitucinio Teismo (KT) pirmininko Dainiaus Žalimo kandidatūrą.

Taip pat žinomi 3 save išsikėlę kandidatai: gydytojas Eduardas Vaitkus, buvęs kariuomenės vadas Valdas Tutkus ir aktyvistas Antanas Kandrotas.

Lietuvos prezidento rinkimai vyks 2024 m. gegužės 12 d.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.