I. Šimonytė: Vyriausybė kol kas nesvarsto klausimo dėl pasienio punktų su Baltarusija uždarymo

Seimo Biudžeto ir finansų komitetui (BFK) pasiūlius įvertinti galimybę uždaryti pasienio kontrolės punktus (PKP), per kuriuos į Lietuvą iš Baltarusijos vyksta didieji kontrabandos srautai, premjerė Ingrida Šimonytė tvirtina, kad Vyriausybė šio klausimo kol kas nesvarsto. Tačiau, anot jos, PKP uždarymas gali būti svarstomas ateityje.

Ingrida Šimonytė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Ingrida Šimonytė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Ingrida Šimonytė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Ingrida Šimonytė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Ingrida Šimonytė<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Ingrida Šimonytė<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Ingrida Šimonytė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Ingrida Šimonytė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Ignas Dobrovolskas

Nov 16, 2023, 1:39 PM

„Kuo mažiau punktų, tuomet klausimas, ar turi mažiau eismo, ar turi ilgesnes eiles. Mes turime tuos keturis punktus dabartinius, per kuriuos vyksta ir keleivių, ir krovinių judėjimas. Nesakau, kad negali būti svarstomi klausimai tolesnio pasienio punktų režimo, bet kol kas tokio klausimo Vyriausybė nesvarsto“, – ketvirtadienį Seime žurnalistams teigė I. Šimonytė.

BFK siūlo įvertinti galimybę uždaryti PKP, per kuriuos į Lietuvą iš Baltarusijos vyksta didieji kontrabandos srautai. Tokį siūlymą trečiadienį BFK parlamentinės kontrolės metu įvardijo komiteto pirmininkas Mindaugas Lingė, tačiau konkrečių punktų neįvardijo.

Prezidentas Gitanas Nausėda tikino, kad tokia galimybė svarstoma – atsižvelgiant, kiek tai būtų „ekonomiškai racionalu“.

Tuo tarpu užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis teigė, kad tokiam sprendimui būtinas teisinis paaiškinimas, jį reiktų suderinti su Europos Komisija.

ELTA primena, kad nuo rugpjūčio vidurio jau laikinai uždaryti Šumsko ir Tverečiaus PKP su Baltarusija.

Lenkijos pasienyje su Baltarusija veikia vienas pasienio kontrolės punktas, Latvijos pasienyje – du, o Lietuvos pasienyje – keturi.

Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė vasaros pabaigoje yra užsiminusi apie svarstymus dėl Lavoriškių ir Raigardo PKP uždarymo, tačiau jie, anot politikės, nėra formalūs.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.