Tarptautinėse pratybose – pastangos didinti Baltijos jūros energetikos infrastruktūros atsparumą

Krašto apsaugos ministerijos, Lietuvos kariuomenės ir kitų Lietuvos institucijų atstovai kartu su sąjungininkais lapkričio 13–17 dienomis Rygoje dalyvauja NATO Energetinio saugumo kompetencijos centro organizuojamose tarptautinėse pratybose „Coherent Resilience 2023“. Šių stalo pratybų metų dedamos pastangos didinti energetikos infrastruktūros Baltijos jūroje atsparumą hibridinėms grėsmėms, rašoma pranešime spaudai.

Kariai<br>M.Patašiaus nuotr.
Kariai<br>M.Patašiaus nuotr.
Kariai<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kariai<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kariai<br>M.Patašiaus nuotr.
Kariai<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Krašto apsaugos ministerija

2023-11-17 15:24

„Lietuva ir sąjungininkai supranta, kaip svarbu apsaugoti energetikos infrastruktūrą Baltijos jūroje, ypač atsižvelgiant į dabartinę saugumo situaciją regione.

Šiuo metu tokios pratybos yra itin reikalingos – jos suteikia neįkainojamą galimybę bendradarbiaujant šalinti pažeidžiamumus ir stiprinti atsparumą bei pasirengimą atremti įvairias grėsmes“, – sako šiandien pratybų svečių dienoje apsilankęs krašto apsaugos viceministras Žilvinas Tomkus.

Pratybose „Coherent Resilience 2023“ dalyvauja daugiau nei šimtas dalyvių iš keturiolikos šalių valstybinių institucijų bei įmonių, taip pat ir tarptautinių organizacijų. Bendradarbiaudami reikalingų sprendimų ieško keturių skirtingų sričių ekspertai – kritinės infrastruktūros apsaugos, krizių valdymo, jūrų teisės ir strateginės komunikacijos.

Tarptautinį bendradarbiavimą ir kolektyvinį atsaką į kylančias grėsmes stiprinančiose pratybose ekspertai veikia pagal išgalvotą, bet realistišką scenarijų, atitinkantį NATO kolektyvinio mokymo gaires, todėl užtikrinamas visapusiškas galimų iššūkių nagrinėjimas. Vilniuje įsteigtas NATO Energetinio saugumo kompetencijos centras pratybas „Coherent Resilience 2023“ rengia kartu su Europos Komisijos Jungtiniu tyrimų centru, remiant JAV Karinių jūrų pajėgų aukštajai mokyklai. Pratybų rezultatai – kruopščiai fiksuojami ir vertinami, o atsižvelgiant į juos šalys peržvelgs, plėtos ir tobulins energetikos infrastruktūros apsaugai svarbius procesus ir darbo metodus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.