Ilgamečiai socialdemokratų politikai neabejoja – V. Blinkevičiūtė būtų tinkamiausia kandidatė į prezidentus

Seimo koridoriuose vis dažniau pasigirstant svarstymams, ar socialdemokratų pirmininkei Vilijai Blinkevičiūtei tikrai pakaktų ryžto kandidatuoti į prezidentus, palaikymą jai reiškia ne tik partijos skyriai, bet ir ilgamečiai bendražygiai. Pati europarlamentarė teigia sprendimo dar nepriėmusi.

Vilija Blinkevičiūtė.<br>D.Labučio (ELTA) nuotr.
Vilija Blinkevičiūtė.<br>D.Labučio (ELTA) nuotr.
Vilija Blinkevičiūtė.<br>T.Bauro nuotr.
Vilija Blinkevičiūtė.<br>T.Bauro nuotr.
Vilija Blinkevičiūtė.<br>ELTA / Orestas Gurevičius nuotr.
Vilija Blinkevičiūtė.<br>ELTA / Orestas Gurevičius nuotr.
Vilija Blinkevičiūtė.<br>D. Labučio (ELTA) nuotr.
Vilija Blinkevičiūtė.<br>D. Labučio (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2023-11-20 16:43

„Aš visur agituoju už mūsų pirmininkę, gerb. Viliją. Kito kandidato partijoje nematau“, – Eltai komentavo socialdemokratas Seimo narys Algirdas Sysas.

Nors LSDP tarybos nario teigimu V. Blinkevičiūtė galėtų pretenduoti į kitus postus, tačiau jo nuomone, šiuo metu reikia susikoncentruoti į artimiausią perspektyvą – prezidento rinkimus.

Kito socialdemokrato Juliaus Sabatausko teigimu, dabartinė partijos pirmininkė yra stipriausia galima kandidatė į prezidentus.

„Manau, kad kiekviena partija turėtų kelti patį stipriausią kandidatą. Ne tik mano, bet ir partijos skyrių nuomone, šiuo atveju tai yra Vilija Blinkevičiūtė. Akivaizdu, kad ji būtų pati stipriausia mūsų kandidatė prezidento ar bet kuriuose kituose rinkimuose“, – palaikymą reiškė J. Sabatauskas.

Kolegoms pritaria ir buvęs partijos pirmininkas Vytenis Povilas Andriukaitis, tikinantis, kad V. Blinkevičiūtė turėtų būti pagrindine partijos keliama kandidate.

„Manau, kad bus dar keletas kandidatų, bet pagrindinis, neabejoju, turėtų būti Vilija. Tiek dėl lyderystės, tiek dėl savo įtakos visuomenėje, tiek dėl savo žinomumo“, – dėstė politikas, pridurdamas, kad dauguma skyrių pasirinko „teisingai“.

V. Blinkevičiūtė išlieka skyrių favorite

Nors LSDP skyriai vis dar kelia galimus kandidatus į prezidento postą, partijos pirmininkė jau tapo aiškia lydere. Ją, kaip teigė LSDP atstovai, iškėlė 46 skyriai.

Be V. Blinkevičiūtės, yra keliamos ir Alytaus miesto mero Nerijaus Ceciulio, europarlamentaro Juozo Oleko, Vytenio Andriukaičio, politologo Liutauro Gudžinsko, Seimo narių Gintauto Palucko, Juliaus Sabatausko, Algirdo Syso ir Akmenės rajono mero Vitalijaus Mitrafanovo kandidatūros. Tačiau šių politikų pavardes minėjo tik pavieniai socialdemokratai.

Kaip Eltą pirmadienį informavo LSDP komunikacijos skyriaus vadovas Justinas Argustas, socialdemokratai savo kandidatą planuoja turėti gruodžio pabaigoje-sausio pradžioje.

ELTA primena, kad šiuo metu apie keliamas ar remiamas kandidatūras paskelbė 5 politinės partijos. Tėvynės sąjungą-Lietuvos krikščionis demokratus rinkimuose atstovaus premjerė Ingrida Šimonytė, Lietuvos valstiečių žaliųjų sąjungos kandidatas bus Seimo narys, buvęs sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga, Lietuvos regionų partija rems Kazlų Rūdos merą Mantą Varašką, Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“ iškėlė Giedrimo Jeglinsko, o Laisvės partija – buvusio Konstitucinio Teismo (KT) pirmininko Dainiaus Žalimo kandidatūrą.

Taip pat žinomi 3 save išsikėlę kandidatai: gydytojas Eduardas Vaitkus, buvęs kariuomenės vadas Valdas Tutkus ir aktyvistas Antanas Kandrotas.

Lietuvos prezidento rinkimai vyks 2024 m. gegužės 12 d.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.