Vyks vis daugiau tarpusavio nesutarimų turinčių valdančiųjų koalicinės tarybos posėdis

Pirmadienio pavakarę valdančiųjų partijų atstovai rinksis į koalicinės tarybos posėdį – pastaruoju metu vis dažniau tarpusavyje besiginčijančios dešiniosios partijos ketina aptarti kitų metų biudžetą bei kitus koalicinėms jėgoms svarbius klausimus.

Vyks vis daugiau tarpusavio nesutarimų turinčių valdančiųjų koalicinės tarybos posėdis. <br> M. Morkevičiaus (ELTA) nuotr.
Vyks vis daugiau tarpusavio nesutarimų turinčių valdančiųjų koalicinės tarybos posėdis. <br> M. Morkevičiaus (ELTA) nuotr.
 Ingrida Šimonytė, Aušrinė Armonaitė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
 Ingrida Šimonytė, Aušrinė Armonaitė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė<br>V.Skaraičio nuotr.
Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Nov 20, 2023, 9:51 AM

„Esame sutarę, kad ši koalicijos taryba bus skirta biudžeto aptarimo procedūroms“, – Eltai sakė Liberalų frakcijos parlamente vadovas Eugenijus Gentvilas.

Taip pat, pažymėjo politikas, susirinkusioje taryboje bus iškeltas ir vidines trintis kelti pradėjęs Odontologų rūmų įstatymo projekto klausimas.

„Apie tai jau seniai, turbūt nuo pavasario, kalbame, bet reikalas niekur nejuda. Kažkokius sprendimus reikia priimti“, – pabrėžė jis.

Visgi, pastarąsias kelias savaites kalbėta, kad koalicinėje taryboje bus aptartas ir Seime kelią sunkiai besiskinantis Civilinės sąjungos įstatymo projektas. Būtent šis įstatymas tapo viena iš pagrindinių koalicijos nesutarimų priežasčių. Laisvės partijai ėmus spausti koalicijos partnerius reikalaujant rodyti daugiau pastangų, kad ši iniciatyva būtų priimta, iškelta ir idėja nesutarimus keliantį klausimą aptarti ir artimiausioje koalicinėje taryboje. Tačiau, ar šis klausimas atsidurs pirmadienio darbotvarkėje, politinių partijų atstovai nedetalizuoja.

„Planuojama aptarti politines aktualijas, einamuosius klausimus – rutininė koalicinė taryba“, – sakė Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos seniūnė Radvilės Morkūnaitė-Mikulėnienė.

Valdančiojoje daugumoje pastaruoju metu tvyro įtampa. Praėjusią savaitę iš Seimo posėdžio darbotvarkės buvo išbrauktas pirmasis 2024 m. valstybės biudžeto svarstymas. Toks siūlymas priimtas opozicijos frakcijų atstovų ir dviejų „laisviečių“ – Ievos Pakarklytės ir Tomo Vytauto Raskevičiaus – dėka.

Įtampos tarp koalicijos partnerių išryškėjo ir prieš porą savaičių vykusiame Vyriausybės pasitarime. Aptariant Europos Komisijos (EK) sprendimą dėl „Naujosios kartos Lietuvos“ plano keitimo ir papildymų, nebuvo išvengta premjerės I. Šimonytės ir ministrės A. Armonaitės apsižodžiavimo.

Seimui atmetus siūlymą atsisakyti įstatymo nuostatos, pagal kurią informacija apie tos pačios lyties asmenų santykius priskiriama prie žalingos nepilnamečiams, „laisvietis“ T. V. Raskevičius surengė pilietinio nepaklusnumo akciją ir konstatavo, kad Vyriausybė nebeturi šios parlamento daugumos pasitikėjimo.

Galiausiai naujienų portalas delfi.lt paviešino Laisvės partijos valdybos veiksmų planą, kuriame kalbama apie galimybę blokuoti kai kurias konservatorių iniciatyvas, jei šie ir toliau nerodys pakankamai pastangų įkalbėti abejojančius partiečius balsuoti už civilinę sąjungą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.